Η ιερή εικόνα στο ιστιοφόρο της ειρήνης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ ιερή εικόνα στο ιστιοφόρο της ειρήνης!Δευτέρα, Απρίλιος 14, 2014 - 11:46

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης την ιερή εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου, που μεταφέρθηκε στην πόλη το Σάββατο του Λαζάρου με το εντυπωσιακό ρωσικό ιστιοφόρο «MIR», που σημαίνει ειρήνη.
«Στο τέλος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μάς επιφύλαξε ο Θεός μια ξεχωριστή ευλογία, να υποδεχθούμε την ιερή εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου, ενός εκ των μεγαλυτέρων αγίων της Ορθοδοξίας παγκοσμίως και κυρίως στη Ρωσία»

τόνισε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, που υποδέχθηκε την εικόνα του αγίου στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου.


Ο κ. Ανθιμος καλωσόρισε τους επισκέπτες από το ρωσικό πλοίο και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των Ελλήνων με τους Ρώσους. «Είναι γνωστοί οι δεσμοί που έχουμε με τη Ρωσία, τόσο με την παρουσία του μνημείου των Ρώσων στην πόλη μας όσο και εξαιτίας της πίστης και της προσήλωσης του λαού μας στα κοινά ιερά πρόσωπα, τις ιερές εικόνες και τις καταβολές των δύο ορθοδόξων λαών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Η μεταφορά της εικόνας έγινε με το το ιστιοφόρο «MIR» της Κρατικής Ναυτικής Ακαδημίας της Ρωσίας. Το πλοίο ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του από την Αγία Πετρούπολη, διέσχισε τα νερά του Ατλαντικού ωκεανού και πλέει τις τελευταίες ημέρες στη Μεσόγειο. Το ιστιοφόρο κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη το πρωί του Σαββάτου. Την εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου μετέφεραν κατά την πομπή Ρώσοι δόκιμοι του πλοίου. Η εικόνα παρέμεινε στον ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι και την Ακολουθία του Νυμφίου, το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, και στη συνέχεια το σκάφος αναχώρησε για το Αγιο Ορος.


Βραβεία


Το «Mir», κατασκευής 1987, είναι ένα τρικάταρτο σκάφος με πλήρη εξοπλισμό ιστιοφόρου. Το μήκος του σκάφους είναι 109,6 μ., το βύθισμα 6,6 μ., το πλάτος 14 μ., το συνολικό εμβαδόν των ιστίων 2.771 τ.μ., το ύψος του μεσαίου καταρτιού 49,5 μ.


Το ρωσικό ιστιοφόρο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 επιβάτες και έχει επανειλημμένα κερδίσει βραβεία στους πλέον φημισμένους ιστιοπλοϊκούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Cutty Sark. Το 1992 νίκησε τη μεγάλη ρεγκάτα, αφιερωμένη στην 500ή επέτειο ανακάλυψης της Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα