Η hot Ουγγαρέζα που ξελόγιασε τον Παπακαλιάτη

SHOWBIZΗ hot Ουγγαρέζα που ξελόγιασε τον ΠαπακαλιάτηΣάββατο, Νοέμβριος 29, 2014 - 16:30

Από την αγκαλιά του... Καζανόβα σε εκείνην του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η πανέμορφη ηθοποιός από την Ουγγαρία Αντρεα Οσβαρτ είναι το αντικείμενο του πόθου του Ελληνα σκηνοθέτη και ηθοποιού στη νέα ταινία του με τον προσωρινό τίτλο «Γλυκύ μου έαρ» και συγκεκριμένα στη δεύτερη από τις τρεις ιστορίες που τη συνθέτουν. Η 35χρονη υποδύεται την Ελίζ, μια κομψή ξένη που ζει στο κέντρο της Αθήνας, η οποία γνωρίζει τον Γιώργο, που είναι πατέρας ενός γιου, και μεταξύ τους αναπτύσσεται ένα φλογερό ειδύλλιο, το οποίο αποτυπώνεται ρεαλιστικά στον κινηματογραφικό φακό.
Οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Χριστόφορος στα social media μάς προετοιμάζουν για τα παθιασμένα καρέ μεταξύ των δύο ηθοποιών. Ποια είναι όμως η ξανθιά Αντρεα που αναμένεται να αποκτήσει φανατικό κοινό και στην Ελλάδα; Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη, μεγάλωσε στο Ταμάσι, μια πόλη στα νότια της Ουγγαρίας, στην ηλικία των πέντε ετών όμως βίωσε το διαζύγιο των γονιών της. Φοίτησε σε ιταλοουγγρικό σχολείο, ενώ στο πανεπιστήμιο ακολούθησε το τμήμα Ιταλικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών.

«Look of the Year»

Η ομορφιά της όμως έμελλε να την οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια, εκείνα του μόντελινγκ. Ετσι, όταν έγινε δεκαέξι ετών πήρε μέρος στον διαγωνισμό «Look of the Year» κερδίζοντας τη δεύτερη θέση. Μετακόμισε στη Βουδαπέστη και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μόδα, ενώ τα σύνορα της χώρας της αποδείχτηκαν πολύ στενά για εκείνη. Δούλεψε στην Ευρώπη, στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες κάνοντας φωτογραφίσεις και λαμβάνοντας μέρος σε επιδείξεις μόδας, ενώ πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από τριάντα τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Η εξωτερική εμφάνισή της δεν άφησε ασυγκίνητους τους κινηματογραφικούς παραγωγούς κι έτσι το 2001 η Αντρεα βρέθηκε να κρατάει έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Spy Game» δίπλα στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τον Μπραντ Πιτ. Αυτή ήταν και η αφορμή ώστε να αφήσει το μόντελινγκ και να αφοσιωθεί στην ηθοποιία. Επέστρεψε λοιπόν στην πατρίδα της προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη Βουδαπέστη, ενώ αμέσως μετά μετακόμισε στη Ρώμη και φοίτησε στη Διεθνή Δραματική Σχολή της ιταλικής πρωτεύουσας.
Συμμετείχε σε πολλά σίριαλ και κινηματογραφικές παραγωγές, ενώ ξεχώρισε στον ρόλο της Βαλέρια, στη μίνι σειρά «Πομπηία», η οποία περιέγραφε τις τελευταίες μέρες της πόλης προτού καταστραφεί κάτω από τη λάβα του Βεζούβιου.
Το 2005 πάντως έκανε τη δεύτερη χολιγουντιανή εμφάνισή της, αφού συμμετείχε στο φιλμ «Casanova» με πρωταγωνιστή τον αδικοχαμένο Χιθ Λέτζερ. Εκτός από ηθοποιός, η Αντρεα, που μιλάει επίσης αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά και γαλλικά, είναι και παραγωγός.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα