Η φρίκη των ναρκωτικών

ΚΟΣΜΟΣΗ φρίκη των ναρκωτικώνΔευτέρα, Σεπτέμβριος 12, 2016 - 18:13

Ο μικρούλης κάθεται στο πίσω κάθισμα, χωρίς βεβαίως να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Το μόνο που ξέρει είναι ότι η μαμά του και ο φίλος της δεν του μιλούν, αφού δεν τον ακούν καν.

Το σκηνικό θυμίζει ταινία μυστηρίου, στην πραγματικότητα όμως απεικονίζει ολοκάθαρα τον τρόμο που μπορεί να ζήσει ένα παιδί που έχει ναρκομανείς γονείς και την «αγκαλιά» του θανάτου που τους περιμένει.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από τα social media αστυνομικό τμήμα του Οχάιο,

σε μια προσπάθεια να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη για το πρόβλημα των ναρκωτικών και τις συνέπειές του. Οι λιπόθυμοι ενήλικοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν το παιδί, καθώς η υπερβολική δόση που πήραν τους έστειλε στον αρρωστημένο κόσμο τους. Οπως είπαν οι αστυνομικοί του East Liverpool, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ενημερώσουν ότι η πολιτεία έχει έντονο πρόβλημα -κυρίως από τη χρήση ηρωίνης- και να πείσουν τους ανθρώπους να μην παίρνουν ναρκωτικά, ιδίως όταν έχουν υπό την προστασία τους παιδιά.

Ο εθισμός σε οπιοειδή, όπως η ηρωίνη, η μορφίνη και η κωδεΐνη, έχει φτάσει στα όρια της επιδημίας στις ΗΠΑ, με το Οχάιο να έχει έντονο πρόβλημα. Μόνο την περασμένη χρονιά περισσότεροι από 8 ναρκομανείς κάθε ημέρα πήραν υπερβολική δόση, φτάνοντας τους 3.000 σε ετήσια βάση.

Το ζευγάρι είδε τυχαία διερχόμενος αστυνομικός το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Ο οδηγός του έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Οταν σταμάτησε, ο αστυνομικός πλησίασε και διαπίστωσε ότι ο 47χρονος οδηγός Τζέιμς Ακορντ βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και δεν μπορούσε να κρατήσει όρθιο το κεφάλι του, ενώ ό,τι έλεγε ήταν δυσνόητο.

Είπε ότι πήγαινε την 50χρονη Ρόντα Πάσεκ στο νοσοκομείο. Πίσω καθόταν ο 4χρονος γιος της. Αυτό το παιδί θα «πληρώσει» την εξάρτησή τους, καθώς ήδη βρίσκεται υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα