Η επανάσταση του Μπερζέ για τις μαντίλες στην πασαρέλα

18:09 1/4/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΗ επανάσταση του Μπερζέ για τις μαντίλες στην πασαρέλαΠαρασκευή, Απρίλιος 1, 2016 - 18:08

Ο 85χρονος επιχειρηματίας (και σύντροφος του Ιβ Σεν Λοράν) κατακεραυνώνει τους σχεδιαστές μεγάλων οίκων μόδας που λανσάρουν στα fashion shows το «μουσουλμανικό dress code»

Κόκκινο πανί είναι για τον σύντροφο του Ιβ Σεν Λοράν οι σινιέ μαντίλες και τα μουσουλμανικώς ορθά ρούχα που λανσάρουν τελευταία οι

μεγάλοι οίκοι, επειδή προάγουν «την υποδούλωση των γυναικών», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ο επιχειρηματίας Πιερ Μπερζέ, ο οποίος είχε ιδρύσει τον οίκο YSL μαζί με τον διάσημο σχεδιαστή που έφυγε από τη ζωή το 2008, τα 'βαλε με τους μεγάλους οίκους μόδας, όπως ο Dolce & Gabbana, και με τις αλυσίδες μόδας που σπεύδουν να προσαρμόσουν τις δημιουργίες τους στη μουσουλμανική αγορά.

«Είμαι σκανδαλισμένος» δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο 85χρονος. «Οι δημιουργοί δεν θα πρέπει να έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική μόδα. Οι σχεδιαστές υπάρχουν για να κάνουν τις γυναίκες πιο ωραίες, να τους δίνουν ελευθερία, όχι να συνεργάζονται με αυτήν τη δικτατορία που επιβάλλει αυτό το απεχθές πράγμα, με το οποίο κρύβουμε τις γυναίκες και τις κάνουμε να ζουν στην αφάνεια» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους δημιουργούς να γυρίσουν την πλάτη στα χρήματα και να αποκτήσουν κάποιες αρχές.

Νωρίτερα φέτος ο οίκος Dolce & Gabbana έγινε ο πρώτος μεγάλος δυτικός οίκος που στόχευσε ανοιχτά ώστε να καταλάβει ένα κομμάτι στην αγοραστική πίτα της μουσουλμανικής αγοράς μόδας, η οποία υπολογίζεται στα 260 δισ. δολάρια. Οι Ιταλοί δημιουργοί λάνσαραν μια σειρά με 14 αμπάγιες -φορέματα που φτάνουν έως τον αστράγαλο- και κεντημένες χιτζάμπ. Η σουηδική αλυσίδα H&M έσπευσε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, επιλέγοντας μια μουσουλμάνα με καλυμμένο το πρόσωπο για τη διαφημιστική καμπάνια της, ενώ και η αγγλική αλυσίδα Marks & Spencer... πλατσουρίζει στα ίδια νερά, λανσάροντας burkini στο e-shop της.

Keywords
Τυχαία Θέματα