Γκέι γάμοι και στο «νησί των παιδεραστών»

ΚΟΣΜΟΣΓκέι γάμοι και στο «νησί των παιδεραστών»Πέμπτη, Ιούνιος 25, 2015 - 19:32

Το «νησί των παιδεραστών» ανοίγει την αγκαλιά του για τα ομόφυλα ζευγάρια που επιθυμούν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Το Πίτκερν (από το οποίο έχει πάρει το όνομά του το σύμπλεγμα των τεσσάρων νησίδων του Ειρηνικού ωκεανού) χαρακτηρίζεται ως «νησί των παιδεραστών», λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει το 2004, όταν υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος επτά κατοίκων του και ακόμα έξι ατόμων, που δικάστηκαν και τελικά έξι καταδικάστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, και μάλιστα κατ' επανάληψη. Οι καταδίκες ανακοινώθηκαν

στις 25 Οκτωβρίου του 2004. Μεταξύ εκείνων που κρίθηκαν ένοχοι ήταν ο δήμαρχος του νησιού, Στιβ Κρίστιαν.

Ως το 2010 όλοι είχαν εκτίσει την ποινή τους ή τους είχε επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός.

Oλοι στρέιτ!

Τώρα το Πίτκερν (είναι το μικρότερο νησί στον κόσμο και ανήκει διοικητικά στη Βρετανία) επιτρέπει τους γάμους ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, παρά το γεγονός ότι κανείς από τους 48 κατοίκους του δεν είναι, σύμφωνα με μαρτυρίες, ομοφυλόφιλος. Δικαίως, λοιπόν, θα αναρωτηθεί κάποιος πώς γίνεται να εγκρίνονται οι γάμοι μεταξύ γκέι ατόμων και λεσβιών, αφού δεν υφίσταται ανάγκη για κάτι τέτοιο. Η απάντηση, αν και δεν δίνεται επισήμως, μάλλον κρύβεται στην ανάγκη του νησιού να προσελκύσει επιπλέον τουρίστες, που θα αφήσουν συνάλλαγμα.

Ως τώρα ο τουρισμός αποτελεί το 80% των πηγών εισοδήματος για τους ντόπιους, καθώς συνήθως στο Πίτκερν, το οποίο είναι το μόνο από τα νησιά του συμπλέγματος που κατοικείται, «πιάνουν» πολυτελή σκάφη. Στόχος πλέον είναι να γίνει και gay friendly προορισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα