Γιατροί με χορηγό τον «Mr. Σκορπιό»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έδωσε 20.000 ευρώ για την πρόσληψη ανειδίκευτων στο Νοσοκομείο της ΛευκάδαςΓιατροί με χορηγό τον «Mr. Σκορπιό»Παρασκευή, Ιούνιος 19, 2015 - 18:14

Χρήματα για την αμοιβή ανειδίκευτων γιατρών που θα εργαστούν επί ένα εξάμηνο προκειμένου να ενισχυθεί το Νοσοκομείο της Λευκάδας έδωσε ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ!

Ο «Mr Σκορπιός» προχώρησε σε αυτήν την κίνηση φιλανθρωπίας σε ένδειξη αγάπης, όπως αναφέρει, για την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νησί

του Ιονίου, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας Θανάση Καραγιάννη να αναλάβει τη χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών, οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο Νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες. Ο ιατρικός σύλλογος, με πρωτοβουλία του κ. Καραγιάννη, ο οποίος αγωνιούσε για την τύχη του νοσοκομείου κατά την τουριστική περίοδο, συνέταξε επιστολή-πρόταση προς την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, ζητώντας να βοηθήσει οικονομικά για την πρόσληψη γιατρών, οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο με προοπτική χρόνου, ώστε να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες, κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία.

Η πρόταση τελικά βρήκε ανταπόκριση και στην απαντητική επιστολή τους ο Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Εκατερίνα ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Νιώθοντας κι εμείς εν μέρει κάτοικοι του όμορφου τόπου σας και έχοντας συνεργαστεί προσωπικά μαζί σας και εξυπηρετηθεί από το Νοσοκομείο Λευκάδας όποτε χρειάστηκε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με χαρά σάς προσφέρουμε το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να προσλάβετε ή να πριμοδοτήσετε γιατρούς για έξι μήνες, που θα εργαστούν αποκλειστικά στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

»Ο τρόπος επιλογής των γιατρών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη δική σας, καθώς θα οριστούν από εσάς με κάθε αρμόδια Αρχή και οι συνθήκες που θα διέπουν την εργασία τους».

Αμεση ανταπόκριση του κροίσου στην επιστολή-παράκληση

Μιλώντας στην «Espresso», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας Θανάσης Καραγιάννης (φωτό) ανέφερε ότι η επιστολή εστάλη στις αρχές Ιουνίου και η απάντηση από τον Ρώσο κροίσο ήρθε έπειτα από τέσσερις ημέρες:

«Είχαμε συνεργαστεί και πέρυσι, στο πάρτι για τα γενέθλια της κόρης του, ενώ ο ίδιος έχει επισκεφτεί το νοσοκομείο και έχει χαρίσει και ένα ασθενοφόρο. Ετσι θεωρήσαμε ότι είχαμε πολλές πιθανότητες να απαντήσει θετικά, όπως κι έγινε.

»Επειτα από αυτό ο βουλευτής Λευκάδας Σταύρος Γρηγόρης, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία ανήκει υγειονομικά το νησί, βρήκε τη φόρμουλα ώστε οι γιατροί να έρθουν είτε με απόσπαση έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος είτε, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, μέσω του ιατρικού συλλόγου, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή και τα δύο.

»Τα λεφτά που θα δοθούν, δηλαδή, μπορεί να επαρκέσουν ώστε να καλυφθούν οι μισθοί δύο ανειδίκευτων γιατρών, οι οποίοι θα βοηθήσουν ουσιαστικά στα εξωτερικά ιατρεία την πολύ δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο για το νοσοκομείο».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα