Γάτα-άγγελος για τα ζωάκια!

ΚΟΣΜΟΣΓάτα-άγγελος για τα ζωάκια!Παρασκευή, Απρίλιος 17, 2015 - 16:14

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κτηνίατρος για να περιθάλπει ζώα! Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται καν να είναι άνθρωπος... Η πιο χαριτωμένη νοσοκόμα καταφύγιου κτηνιατρικού κέντρου της Πολωνίας έχει ύψος μικρότερο των 30 εκατοστών, μυτερά αυτιά, μαύρο τρίχωμα και κάνει 24ωρες εφημερίες. Η Ρανταμένες, η μαύρη γάτα που ζει στο καταφύγιο της πόλης Μπίντγκοστς στα βόρεια της χώρας, αποδείχτηκε ότι δεν έχει μονάχα επτά ψυχές, αλλά και μεγάλη καρδιά, αφού ανταποδίδει με τον τρόπο της στο προσωπικό του κέντρου το καλό που της έκαναν

σώζοντάς την από του χάρου τα δόντια.

Το χαριτωμένο τετράποδο ήταν μόλις δύο μηνών όταν μεταφέρθηκε στο καταφύγιο με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, κάνοντας τους κτηνιάτρους να σκεφτούν αρχικά το ενδεχόμενο της ευθανασίας. Οταν κάποια στιγμή η Ρανταμένες άρχισε να χουρχουρίζει, οι γιατροί σκέφτηκαν να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, μέχρι που τελικά το γατάκι ανάρρωσε πλήρως!

Εκτοτε θεωρείται και αυτό αναπόσπαστο μέλος του προσωπικού, καθώς έχει γίνει ο «φύλακας άγγελος» των άρρωστων ζώων που καταφθάνουν εκεί και παράλληλα η μασκότ του κέντρου. Στα καθήκοντά της συγκαταλέγονται η ψυχολογική υποστήριξη ασθενών που έχουν υποβληθεί σε δύσκολες επεμβάσεις και το πλύσιμό τους, χωρίς να κάνει «ρατσιστικούς» διαχωρισμούς ανάμεσα σε σκύλους και γάτες.

«Συνηθίζει να αγκαλιάζει τα ζώα που αναρρώνουν από χειρουργείο. Μερικές φορές γλείφει ακόμη και τα αυτιά τους» λέει η διευθύντρια του κέντρου Ιζαμπέλα Στσολγκίνια, προσθέτοντας ότι η τετράποδη νοσοκόμα έχει γίνει ατραξιόν του, αφού πολύς κόσμος καταφτάνει εκεί για να τη δει σε ώρα «εφημερίας».

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα