Φρικτός θάνατος λόγω... μαγείας!

ΚΟΣΜΟΣΓΚΑΣΜΠΙΑΦρικτός θάνατος λόγω... μαγείας!Δευτέρα, Ιανουάριος 23, 2017 - 18:11

Σε κατάρες από τον πρώην πρόεδρο αποδίδεται η φονική επίθεση τεσσάρων πίτμπουλ στον 8χρονο γιο του διαδόχου

Η πολυτάραχη διαδοχή στην προεδρία της Γκάμπια εκτός από πολιτικό παρασκήνιο σημαδεύτηκε και από ένα τραγικό γεγονός, που αποδίδεται στην επίκληση σκοτεινών δυνάμεων.

Μόλις τέσσερις μέρες πριν ορκιστεί ο νέος πρόεδρος της χώρας Αντάμα Μπάροου, τέσσερα πίτμπουλ επιτέθηκαν στον 8χρονο γιο του και τον κατασπάραξαν,

με αποτέλεσμα το παιδί να αφήσει την τελευταία του πνοή με το που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Το βασανιστικό τέλος του Χαμπίμπ, του ενός από τα πέντε παιδιά του Μπάροου, για πολλούς δεν ήταν ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Παρέδωσε τα ηνία

Ο προκάτοχος του πατέρα του Γιάχια Τζαμέχ, που αρνιόταν πεισματικά ακόμα και μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας, σε βαθμό που χρειάστηκε να ασκήσει πίεση ο στρατός της Σενεγάλης για να μπει σε αεροπλάνο και να αυτοεξοριστεί, συστηνόταν πάντα ως «γιατρός οπλισμένος με μαγικές δυνάμεις».

Μάλιστα, κατάφερνε να έχει τον έλεγχο στη χώρα μέσω των διάφορων γιατρών μάγων που είχε σε κάθε χωριό, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του «Paris Match». Ο θάνατος του μικρού αγοριού θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή αποτέλεσμα κατάρας που έριξε στην οικογένεια του αντιπάλου του ο Τζαμέχ.

Το χρονικό, εξάλλου, του τέλους του παιδιού είναι πραγματικά ανατριχιαστικό. Οταν στις 12 Ιανουαρίου ο Μπάροου, μετά την εκλογή του, κατέφυγε στη Σενεγάλη για να ζητήσει βοήθεια από το εκεί καθεστώς, ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις του προκατόχου του, ζήτησε από την πρώτη σύζυγό του να εμπιστευθεί κάπου τα παιδιά τους και να κρυφτεί μέχρι να επιστρέψει ο ίδιος και να αναλάβει την εξουσία.

Η γυναίκα άφησε τα παιδιά σε μια θεία της, η οποία είχε την τραγική, όπως αποδείχθηκε, ιδέα να χωρίσει τον μικρό Χαμπίμπ από τα υπόλοιπα αδέρφια του και να τον αφήσει σε έναν συγγενή της, ο οποίος είχε στο σπίτι του σκυλιά.
Στις 15 Ιανουαρίου, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της «Le Monde», ο άνδρας αυτός έφυγε από το σπίτι αφήνοντας τον Χαμπίμπ και μια υπηρέτρια μόνους στο σπίτι, με τα σκυλιά, τα οποία δεν είχε δέσει. Αυτά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, όρμησαν στο παιδί και το κατέσκισαν στο πρόσωπο και στην κοιλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα