«Φρανκενστάιν» πριν από έναν αιώνα!

ΚΟΣΜΟΣ«Φρανκενστάιν» πριν από έναν αιώνα!Τετάρτη, Ιανουάριος 31, 2018 - 18:51

❱❱ Επιστήμονες στη Φλόριντα των ΗΠΑ είχαν δημιουργήσει υβρίδιο ανθρώπου και χιμπαντζή, αλλά αναγκάστηκαν να το σκοτώσουν

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Υβρίδιο ανθρώπου και χιμπαντζή κατάφεραν να δημιουργήσουν σε μυστικό πείραμά τους επιστήμονες στη Φλόριντα πριν από περίπου έναν αιώνα, ωστόσο

ο πανικός που τους προκάλεσε η εξέλιξη τους οδήγησε να το καταστρέψουν!

Την αποκάλυψη κάνει διακεκριμένος Αμερικανός επιστήμονας, επισημαίνοντας ότι εκείνη την περίοδο οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ενωση είχαν ξεκινήσει κούρσα για τη δημιουργία «σούπερ στρατιωτών» μέσω διασταύρωσης ανθρώπου και χιμπαντζή.

Πρόκειται για τον καθηγητή Βιοψυχολογίας του πολιτειακού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Ολμπανι, Γκόρντον Γκάλουπ, δημιουργό του «τεστ του καθρέπτη» που απέδειξε ότι μόνο τα πρωτεύοντα μπορούν να αναγνωρίσουν την αντανάκλασή τους σε καθρέπτη.

«Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες απόπειρες για τη δημιουργία του υβριδίου έγινε τη δεκαετία του 1920 στο πρώτο κέντρο ερευνών για πρωτεύοντα, που δημιουργήθηκε στο Οραντζ Παρκ της Φλόριντα» αποκαλύπτει μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση της «Sun» και υποστηρίζει ότι έμαθε για τη δημιουργία του υβριδίου από καθηγητή του στο πανεπιστήμιο, ο οποίος συμμετείχε στο πείραμα.

Ο Γκάλουπ εξηγεί ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σπέρμα ανθρώπου για να γονιμοποιήσουν θηλυκό χιμπαντζή. «Οχι μόνο το ωάριο γονιμοποιήθηκε, αλλά ο θηλυκός χιμπαντζής έφερε σε πέρας την κύηση και γέννησε ένα υγιές υβρίδιο» υποστηρίζει ο καθηγητής, ο οποίος ονόμασε το υβρίδιο «humanzee», συνθέτοντας τις λέξεις human (άνθρωπος) και chimpanzee (χιμπαντζής).

«Υστερα από λίγες ημέρες ή εβδομάδες οι ερευνητές άρχισαν να τρομάζουν, καθώς το μυαλό τους γεννούσε ερωτήματα περί ηθικής, που αφορούσαν το νεογέννητο, και τελικά το υπέβαλαν σε ευθανασία» επισημαίνει ο Γκάλουπ.

Στη Σοβιετική Ενωση

Την περίοδο κατά την οποία γεννήθηκε ο humanzee στο αμερικανικό εργαστήριο, στη Σοβιετική Ενωση ο Ιλια Ιβάνοφ προσπαθούσε να δημιουργήσει τον πρώτο σοβιετικό «σούπερ στρατιώτη» χορηγώντας ανθρώπινο σπέρμα σε θηλυκό χιμπαντζή, χωρίς επιτυχία όμως. Ανάλογη απόπειρα έκαναν ερευνητές στην Κίνα το 1967, όμως αν και ο θηλυκός χιμπαντζής έμεινε έγκυος, πέθανε από την πείνα, όταν οι ερευνητές εγκατέλειψαν το εργαστήριο, εξαιτίας της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο Τσετούνγκ. Τέλος, τη δεκαετία του '70 ο ανθρωπόμορφος χιμπαντζής Ολιβερ έγινε διάσημος, καθώς θεωρήθηκε ο πρώτος humanzee, ωστόσο ανάλυση του DNA το 1996 απέδειξε ότι δεν ήταν υβρίδιο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα