ΦΙΝΑΛΕ!

SHOWBIZΤο ύστατο χαίρε στον «Παντέλο»ΦΙΝΑΛΕ!Σάββατο, Φεβρουάριος 20, 2016 - 11:00

Θρήνος και δάκρυα σήμερα στον Αγιο Σπυρίδωνα Νέας Ιωνίας, όπου η οικογένεια Παντελίδη, φίλοι, καλλιτέχνες και πλήθος πολιτών θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τους Παντελή.

Η σορός του τραγουδιστή θα τεθεί από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολυάριθμοι θαυμαστές αναμένεται να καταφθάσουν στην Αθήνα από την περιφέρεια με μισθωμένα πούλμαν

για να τιμήσουν τον «Παντέλο» τους. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 14.00 στην εκκλησία της γειτονιάς όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο αδικοχαμένος τραγουδιστής, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η ταφή στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Δίπλα στη συντετριμμένη οικογένεια, τους γονείς Σταύρο και Αθηνά, τα αδέλφια Τριαντάφυλλο και Κωνσταντίνο, τη γιαγιά Ελένη και τους υπόλοιπους συγγενείς αναμένεται να βρεθούν συνάδελφοι και φίλοι του Παντελή, αλλά και πολλοί φαν του από όλη την Ελλάδα, που δεν χόρταιναν να ακούν τα τραγούδια του.

Γνωρίζοντας καλά πόσο πιστό είναι το κοινό του, η οικογένεια του άτυχου 32χρονου φρόντισε ώστε η σορός του να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Αγιο Σπυρίδωνα από τις 10.00 ως την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις πένθους για την πρόωρη απώλεια συνεχίστηκαν και χθες, με εκατοντάδες θαυμαστές του καλλιτέχνη να συρρέουν ασταμάτητα από το πρωί έως αργά το βράδυ στην απότομη στροφή της λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, και να αφήνουν βουνά από λουλούδια και συγκινητικά σημειώματα.

Σημείωμα

Πολλοί πήγαν στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί η οικογένειά του στη Νέα Ιωνία, για να αποθέσουν λουλούδια, ένα κεράκι ή ένα σημείωμα, εκφράζοντας την αγάπη και τη θλίψη τους για τον αδικοχαμένο τραγουδιστή.

Πολλά νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα και άλλες πόλεις παρέμειναν και χθες κλειστά σε ένδειξη πένθους, ενώ το ίδιο έκαναν και αρκετά καταστήματα στη γειτονιά του, που παραμένει σοκαρισμένη από την αναπάντεχη τραγωδία.



«Αντίο» από το Π.Ν.

Η είδηση του τραγικού χαμού του Παντελή Παντελίδη δεν βύθισε στη θλίψη μόνο την οικογένειά του και τους πολυπληθείς θαυμαστές του, αλλά και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, καθώς ο δημοφιλής καλλιτέχνης υπηρέτησε για δέκα χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό ως υπαξιωματικός. Μάλιστα, οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού τον αποχαιρέτησαν στο facebook με φωτογραφίες από την καριέρα του στο Π.Ν. και με το εξής σύντομο μήνυμα: «Εμείς τον αποχαιρετούμε ως πρώην υπαξ/τικο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο Θεός μαζί του, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ανώνυμα παιδιά που χάνονται άδικα!».

Δεύτερο τροχαίο για τη Μίνα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται, δίνοντας τον δικό της αγώνα, στην Εντατική του Ευαγγελισμού η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, μετά τις πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σε θώρακα, πλευρά και δεξιά άκρα. Η πανέμορφη κοπέλα από τη Μυτιλήνη, που επέβαινε μαζί με την 21χρονη Φρόσω Κυριάκου στο μοιραίο τζιπ με οδηγό τον άτυχο Παντελή Παντελίδη, έφτασε στο νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένη, με ανοιχτά τραύματα δεξιά της θωρακικής χώρας, κατάγματα πλευρών και πνευμοθώρακα, ανοιχτά κατάγματα στο δεξί πόδι και κατάγματα στο δεξί χέρι! Σε πρώτη φάση οι γιατροί τη χειρούργησαν σε θώρακα και πλευρά και στη συνέχεια αποκατέστησαν τα κατάγματα. Σύμφωνα με ανάρτηση φίλης της στη σελίδα της στο facebook, η Μίνα είχε ζήσει ξανά παρόμοιο εφιάλτη και πάλι ως συνεπιβάτισσα. Η 30χρονη δημοσιογράφος, που έκανε παρέα με τον αδικοχαμένο τραγουδιστή τα τελευταία δύο χρόνια, είχε χάσει σε τροχαίο δυστύχημα τον πατέρα της.

Τραύματα

Η 21χρονη Φρόσω κρίθηκε ότι δεν είχε σοβαρά τραύματα κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση χωρίς ευρήματα από την αξονική, θλάση στον αυχένα που αντιμετωπίζεται με κολάρο και κατάγματα στον δεξιό βραχίονα που αντιμετωπίστηκαν, αλλά οι γιατροί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κριθεί αναγκαία μια επέμβαση. Η κοπέλα νοσηλεύεται σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής του Ευαγγελισμού και θεωρείται σίγουρο ότι (αντίθετα με την 30χρονη) σε λίγες ημέρες θα είναι σε θέση να θυμηθεί και να μιλήσει για τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος, όπως πού κάθισε στο τζιπ, τις τελευταίες κουβέντες που μοιράστηκαν οι δύο φίλες με τον τραγουδιστή και τα τελευταία λεπτά της μοιραίας διαδρομής.

Οι ειδικοί ψάχνουν το αυτοκίνητο και για δολιοφθορά

Μέσα από λεπτομερείς έρευνες αλλά και ειδικές εξετάσεις που διενεργούν τεχνικοί της Mercedes, αξιωματικοί της Τροχαίας και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, γίνεται προσπάθεια να συμπληρωθεί το παζλ των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης. Τα πάντα βρίσκονται υπό διερεύνηση, ακόμα και το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς.

Το πόρισμα για τα ακριβή αίτια υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί σε περίπου έναν μήνα. Οταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αναμένεται να υπάρξει σαφής εικόνα για το τι πήγε στραβά και «έφυγε» ο τραγουδιστής.

«Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στη δημοσιότητα ολοκληρωμένη την εικόνα για το τι ακριβώς έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Ελληνικό» είπε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που μετέχει στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με τα δεδομένα που έχει μέχρι στιγμής στα χέρια της η Τροχαία, η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο γνωστός τραγουδιστής με το βαρύ τζιπ μάρκας Mercedes δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα 100-110 χιλιόμετρα την ώρα. Αν το αυτοκίνητο έτρεχε με μεγαλύτερη ταχύτητα (έως 150 χιλιόμετρα), όπως είχε αρχικά υποτεθεί, θα είχε καταλήξει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και όχι στην εξωτερική πλευρά του οδοστρώματος, σημειώνουν οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σημείο και δεν εντόπισαν ίχνη φρεναρίσματος.

Το ενδεχόμενο να «κόλλησε» το γκάζι του πολυτελούς οχήματος και γι' αυτό δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος θα διαπιστωθεί από τη λεπτομερή εξέτασή του, τόσο από τους ειδικούς της Τροχαίας όσο και από τους εμπειρογνώμονες της αυτοκινητοβιομηχανίας που καλούνται να εξετάσουν το διαλυμένο όχημα. Ομως, ούτως ή άλλως, ακόμη και αυτή η ταχύτητα θεωρείται υπερβολική για το συγκεκριμένο σημείο με την κλειστή στροφή.

«Αν ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, το αυτοκίνητο θα είχε βρεθεί κάτω από τη γέφυρα, με το πρώτο χτύπημα στο τσιμεντένιο ρείθρο. Πήρε με επιτυχία τη κρίσιμη στροφή και προσπάθησε να επαναφέρει το όχημα, δίχως αποτέλεσμα. Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι η ανατροπή του οχήματος δεν έγινε στη στροφή αλλά στην ευθεία» εκτιμά μιλώντας στην «Espresso» πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, που
έκανε αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας

Κιγκλιδώματα

Ο κ. Μαδιάς υποστηρίζει ότι ο τραγουδιστής δεν θα είχε χάσει τη ζωή του, αν στο σημείο του δυστυχήματος υπήρχαν τα προβλεπόμενα κιγκλιδώματα και οι μπάρες ασφαλείας εθνικών οδών: «Εκείνα που προκάλεσαν τον θάνατο του Παντελίδη ήταν οι τσιμεντένιες ιδιοκατασκευές και οι ακατάλληλες σιδεριές στην άκρη του δρόμου, οι οποίες μετατράπηκαν σε φονικές λεπίδες».

Στο ερώτημα εάν ο γνωστός τραγουδιστής και οι δύο φίλες του φορούσαν ζώνες ασφαλείας, αναμένεται να διεξαχθεί ειδική έρευνα. Και βέβαια αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα δείξουν με σαφήνεια εάν ο αδικοχαμένος 32χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Με δάκρυα Καρράς και Stan

Τελειωμό δεν έχει ο θρήνος στη showbiz για τον Παντελή Παντελίδη. Οι συνάδελφοι του 32χρονου τραγουδιστή αδυνατούν να πιστέψουν ότι το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο απροσδόκητα. Ο Χρήστος Χολίδης «λύγισε» πάνω στην πίστα κλαμπ της Θεσσαλονίκης, όπου είχε προγραμματισμένη εμφάνιση, την ώρα που τραγουδούσε ένα από τα κομμάτια του Παντελή. «Πίστεψε κι αυτό σε παρακαλώ...» ερμήνευε ο τραγουδιστής, ωστόσο τα δάκρυα στα μάτια και ο κόμπος στον λαιμό δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Οι θαμώνες, που κρατούσαν έως και αναμμένους αναπτήρες, πήραν τη σκυτάλη και όταν ο Χρήστος ένωσε ξανά τη φωνή του με τις δικές τους και ολοκλήρωσε το «Λιώμα σε γκρεμό» και είπε στο τέλος «Γεια σου, Παντέλο» το μαγαζί «σείστηκε» από τα χειροκροτήματα. Την ίδια ώρα, από το καμαρίνι του καλλιτέχνη που χθες θα είχε πρεμιέρα, στο Teatro, πέρασαν πολλοί συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων ο Stan, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς, και ο Βασίλης Καρράς.

Keywords
γεια σου, φεβρουάριος, αθηνα, ελλαδα, οπαπ, νέα, θλίψη, facebook, μυτιληνη, τζιπ, mercedes, παζλ, παντελιδης, espresso, συγκεκριμένο, showbiz, θεσσαλονικη, εμφάνιση, γεια, teatro, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αποτελεσματα, ελενη, θλίψη, αυτοκινητο, γκαζι, θλαση, ιχνη, ιωνια, καριερα, λουλουδια, τραγουδια, φωτογραφιες, ωρα, αγαπη, αλκοολ, αξονικη, απωλεια, βουνα, βραδυ, γεγονος, γειτονια, γεφυρα, γινεται, γιατροι, γονεις, δακρυα, εγινε, ειπε, εκκλησια, εμφάνιση, εξετασεις, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, ζωη, ζωης, ζωνες, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, θεος, εικονα, κιγκλιδωματα, λεπτομερειες, ματια, ναυτικο, νημα, παντα, οδηγος, οικογενεια, οχημα, παιδια, παζλ, πνοη, πολεμικο ναυτικο, πρωι, σαφης, σιγουρο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σορος, τζιπ, τροχαια, φεβρουάριος, φωνη, χρηστος, χολιδης, ειδικες δυναμεις, φιλοι, κοπελα, κυριακου, νοσοκομειο, πληροφοριες, showbiz, teatro, χερια, γιαγια
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso
ΦΙΝΑΛΕ,finale