Φέρνει μπόρες η... συννεφιασμένη Κυριακή Ποταμιού και ΑΝ.ΕΛ.!

17:12 2/7/2018 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΦέρνει μπόρες η... συννεφιασμένη Κυριακή Ποταμιού και ΑΝ.ΕΛ.!Δευτέρα, Ιούλιος 2, 2018 - 17:10

❱❱ Αποχώρηση Θεοδωράκη από το ΚΙΝ.ΑΛ. και ο Καμμένος είναι έτοιμος να αφήσει την κυβέρνηση

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

«Κακό χωριό», τελικά, τα λίγα σπίτια. Ποτάμι και ΑΝ.ΕΛ. είχαν χθες Κεντρικές Επιτροπές κι έγινε το σώσε! Το Ποτάμι έφυγε από το Κίνημα Αλλαγής και ο Πάνος Καμμένος απείλησε

να φύγει από την κυβέρνηση, όταν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό στη Βουλή!
Μάλλον αυτή τη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ (Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων) είχε «προβλέψει, φυσικά χωρίς να το θέλει, το πιθανότερο», ο Θεοδωράκης, όταν «βάφτιζε» το κόμμα του «Ποτάμι». Χθες αυτό το Ποτάμι τούς πήρε και τους έφερε με τα νερά του χίλιες τούμπες! Αλλοι αριστερά, άλλοι ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι Ν.Δ. κι άλλοι αλλού... Και να σκεφτείτε ότι είναι μετρημένοι «τρεις κι ο κούκος».

Μόλις προχθές ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς τα έλεγε καθαρά στην «Espresso», ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή η περίφημη ΜΕΣΥΑ, θα έφερνε τις εξελίξεις. Μόνο που, όπως παρατήρησε εύστοχα ο Γιώργος, αυτές οι κουβέντες για το ποιον δρόμο θα έπαιρνε το Ποτάμι έπρεπε να είχαν προηγηθεί της εισόδου στο Κίνημα Αλλαγής για να μη «γελάει και το παρδαλό κατσίκι», όπως γέλασε χθες με τις διαφορετικές τοποθετήσεις και με την έλλειψη προσδιορισμού.

«Δεν είναι αυτές κινήσεις που με χαροποιούν, να μπαίνεις, δηλαδή, σε έναν πολιτικό φορέα και μετά να φεύγεις. Δεν βασανίστηκαν όσο θα έπρεπε οι αποφάσεις. Οι διεκδικητές του θρόνου για το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν κάθισαν κάτω με χαρτί και μολύβι να συμφωνήσουν σε έναν πολιτικό μπούσουλα, μια συμφωνία αρχών, για τα μείζονα θέματα» δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς, για να συνεχίσει: «Ολοι φταίνε. Δεν βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο». Αλλά ο Σταύρος έβαλε το κάρο να τρέχει μόνο του, χωρίς άλογο, οπότε τα πήρε όλα αμπάριζα! Στους ΑΝ.ΕΛ., από την άλλη, που πλήττονται επίσης από τις εξελίξεις, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από την κυβέρνηση, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και επικεφαλής τους.

Συννεφιασμένη Κυριακή για όλους ήταν η χθεσινή.

Περήφανος μπαμπάς

❱❱Με τήβεννο και δωδεκάποντα, η πανέμορφη Βανέσσα αποφοίτησε από το «καλλιτεχνικό κολέγιο» του Λονδίνου. Η Βανέσσα είναι η κόρη του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Καράογλου, που ως περήφανος μπαμπάς στάθηκε στο πλάι της, μαζί με τη σύζυγό του Γιώτα, στην αποφοίτησή της από το μεταπτυχιακό στο Royal College of Art. Ο τίτλος του μεταπτυχιακού της είναι «ΜΑ Service Design». Ο βουλευτής μετρά 29 χρόνια γάμου και έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Βανέσσα. Στο «αστέρι» του Καράογλου, όπως αποκαλεί ο ίδιος τη Βανέσσα, ευχόμαστε «καλή σταδιοδρομία».

Προμηθευτείτε ομπρέλες

❱❱«Οταν μιλάνε για δημοσκοπήσεις γελάω, όπως ακριβώς στις τελευταίες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, αφού οι εταιρίες όλες έπεσαν τόσο πολύ έξω που η Ν.Δ. ακόμα νομίζει ότι κέρδισε. Γελάμε με τις δημοσκοπήσεις» λέει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. Σωστή η διαπίστωση ότι δεν πρέπει να βασιζόμαστε στις δημοσκοπήσεις, αλλά «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα», που λέει κι ο λαός. Ητοι: Δεν θα είναι πάντοτε καλοκαίρι για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθουν και οι συννεφιές με τις μπόρες... Γι' αυτό, Νίκο μου, προμηθευτείτε γρήγορα ομπρέλες. Ερχεται!

Σε έναν κόσμο ονειρικό

❱❱Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσο συναντήθηκε ο ιδρυτής της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας Minos Μάκης Μάτσας. Κι αυτό συνέβη στην έκθεση γλυπτικής «Κώστας Βαρώτσος: Γλυπτική 2008-2018», που εγκαινίασε προχθές ο Προκόπης Παυλόπουλος. Εκεί ήταν και ο Μάκης Μάτσας, προσωπικός φίλος του σπουδαίου καλλιτέχνη. «Ο Βαρώτσος έχει φύγει από τα σύνορά μας. Ταξιδεύει την τέχνη της πατρίδας μας στο εξωτερικό και αυτό μάς κάνει υπερήφανους. Αν παρατηρήσει κανείς το έργο του, θα καταλάβει τον μνημειακό χαρακτήρα του. Οταν όμως το προσεγγίσει κανείς, τότε καταλαβαίνει ότι ο καλλιτέχνης μπορεί να μας φέρει σ’ έναν κόσμο ονειρικό» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας για τον «δρομέα Βαρώτσο».

Keywords
Τυχαία Θέματα