Φαρσέρ έβαλαν φωτιά στο 199!

16:15 9/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΦαρσέρ έβαλαν φωτιά στο 199!Δευτέρα, Φεβρουάριος 9, 2015 - 16:12

«Εσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής από τις αλλεπάλληλες κλήσεις ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι έπεσαν θύματα άγνωστων φαρσέρ που ανέβασαν στο facebook απατηλό μήνυμα δήθεν για την παροχή δωρεάν ίντερνετ! Κανείς δεν κατάλαβε ότιεπρόκειτο για τρολάρισμα και ότι μόλις καλούσαν τα πρώτα τρία ψηφία του αριθμού που έδωσαν οι άγνωστοι,

θα συνδέονταν με το πασίγνωστο... 199 του Πυροσβεστικού Σώματος!

Λόγω της κακόγουστης φάρσας «κόλλησε» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, αφού δέχτηκε βροχή τηλεφωνημάτων από χιλιάδες χρήστες που πίστεψαν την απατηλή ανάρτηση! Οι τηλεφωνητές στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος δεν προλάβαιναν να απαντούν στα τηλέφωνα, ενώ οι πολίτες που μπορεί να είχαν πραγματική ανάγκη εκείνες τις ώρες αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κινδύνευαν και ανθρώπινες ζωές, αλλά να μην είχαν πρόσβαση στην άμεση βοήθεια!

Μόλις οι αξιωματικοί στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής κατάλαβαν τι ακριβώς είχε συμβεί και ότι το τηλεφωνικό κέντρο είχε πάρει φωτιά εξαιτίας ασυνειδήτων φαρσέρ, ειδοποίησαν τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διενεργήσει έρευνες για τον εντοπισμό τους και κυρίως να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να κατέβειη παραπλανητική ανάρτηση από το facebook. Το μήνυμα, που έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ανέφερε: «Επικοινωνήστε τώρα με το 1998 και αμέσως θα έχετε για τηλέφωνο και λάπτοπ 500 MB δωρεάν ίντερνετ».

Φυσικά το μήνυμα άρχισε να αναπαράγεται με ραγδαίους ρυθμούς από τους χιλιάδες χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ακολούθησε χαμός, καθώς οι χρήστες του facebook άρχισαν να πληκτρολογούν κατά εκατοντάδες με τον τηλεφωνικό αριθμό, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι στα τρία πρώτα ψηφία «κλείδωνε» και έβγαινε το τηλεφωνικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος!

Οι ερωτήσεις

Οι χειριστές του κέντρου τα έχασαν από τις ερωτήσεις που τους έκαναν οι ανυποψίαστοι χρήστες. Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν σπαρταριστοί, καθώς όσοι άκουγαν από τον τηλεφωνητή πού είχαν καλέσει ζητούσαν να μάθουν αν η Πυροσβεστική δίνει δωρεάν ίντερνετ ή αν επρόκειτο για εξαγγελία της κυβέρνησης για παροχή μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος!

Ευτυχώς, αμέσως μόλις ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και το απατηλό μήνυμα κατέβηκε αμέσως από το facebook, με αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρει και το τηλεφωνικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των ασυνείδητων φαρσέρ επικεντρώνονται αρχικά σε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, όπου ήδη έχουν εντοπιστεί τα ψηφιακά ίχνη δύο υπόπτων για την ανάρτησή του. Ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δράστες της κακόγουστης φάρσας να έχουν κάνει εκτροπή σήματος προκειμένου να μην εντοπιστούν και οι έρευνες συνεχίζονται.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα