ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Το 3ο μυστικό της Φατίμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Το 3ο μυστικό της ΦατίμαΠέμπτη, Απρίλιος 20, 2017 - 17:51

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

Tα οράματα στην Πορτογαλία πριν από πολλά χρόνια και η προφητεία για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, την οποία κρατούσε κρυφή το Βατικανό

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα μυστήρια του σύγχρονου καθολικισμού είναι τα «θαύματα» και τα «μυστικά» που υποτίθεται ότι μεταδόθηκαν από την Παναγία στη Φατίμα, στην Πορτογαλία, το 1917. Εκτός από τους ισχυρισμούς για έναν περίεργο θαυματουργό «χορό του ήλιου», υπήρχαν τρία μεγάλα μυστικά, δύο εκ των οποίων αποκαλύφθηκαν την ίδια χρονική

στιγμή.

Το τρίτο και τελευταίο μυστικό, που φυλασσόταν σε έναν σφραγισμένο φάκελο στο Βατικανό και δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό έως τα μέσα του 2000, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, συνωμοσιολογικές συζητήσεις και διαμάχες. Φως στο τρίτο μυστικό έριξε ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «Fatima: Το 3ο μυστικό αποκαλύπτεται».

Ολα ξεκίνησαν στις 13 Μαΐου 1917. Τρία βοσκόπουλα πρόσεχαν το κοπάδι τους, περίπου δυο τρία χιλιόμετρα δυτικά έξω από τη Φατίμα, μια πόλη κοντά στο Ουρέμ της Πορτογαλίας. Τα παιδιά ήταν η Λουτσία Σάντος, δέκα ετών, και τα δύο ξαδέρφια της, Φρανσίσκο Μάρτο, επτά ετών, και η αδελφή του, Χασίντα, οκτώ ετών. Ενώ πρόσεχαν το κοπάδι τους παίζοντας στη φύση, μια λάμψη, σαν αστραπή, ανάγκασε τα παιδιά να σκύψουν. Τα δύο κορίτσια διέκριναν μια όμορφη κοπέλα, τυλιγμένη μέσα σε φως, να στέκεται ανάμεσα στα πουρνάρια.

Η Λουτσία ήταν η μόνη που μίλησε με τη φωτεινή οντότητα, η οποία της υποσχέθηκε να επιστρέψει έως το τέλος μιας περιόδου έξι μηνών, κατά την οποία όμως τα παιδιά θα έπρεπε να πηγαίνουν στην περιοχή τη δέκατη τρίτη ημέρα κάθε μήνα για να λαμβάνουν οδηγίες.

Οι προβλέψεις υποτίθεται ότι αποτελούνταν από τρία μυστικά που είχαν παραδοθεί στη Λουτσία κατά την εμφάνιση της οντότητας στις 13 Ιουλίου 1917. Η Λουτσία πήρε τα μυστικά και τους έδωσε ονόματα. Στο πρώτο μυστικό που είδε ως όραμα έδωσε το όνομα της κόλασης και στο δεύτερο το όνομα «πόλεμος».

Οι «προβλέψεις»

Ηταν μια προφητεία σχετικά με το πότε θα τελείωνε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, που συμπεριελάμβανε την υπόδειξη «αν οι άνθρωποι δεν πάψουν να προσβάλλουν τον Θεό, ένας χειρότερος πόλεμος θα ξεσπάσει όσο θα ηγείται του καθολικισμού ο Πάπας Πίος ο XI» (ήταν Πάπας το διάστημα 1922-1939). Η προφητεία, όμως, δεν έγινε άμεσα γνωστή και είδε το φως της δημοσιότητας τον Αύγουστο του 1941. Ετσι, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι οι «προβλέψεις» σε αυτό το μυστικό γράφτηκαν μετά τον πόλεμο.

Το τρίτο μυστικό της Φατίμα (που δεν δημοσιοποιήθηκε) λέγεται ότι κρυβόταν στα άδυτα του Βατικανού από το 1957 και το θέμα αυτό, δηλαδή της μη αποκάλυψής του, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών, οι οποίοι κερδοσκόπησαν με διάφορους τρόπους. Σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το 3ο μυστικό αποκαλύπτει τα δεινά του επερχόμενου Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Ορισμένοι καθολικοί αξιωματούχοι είχαν ισχυριστεί ότι γνώριζαν το τρίτο μυστικό, αλλά η αξιοπιστία τους σχετικά με αυτό το θέμα θεωρήθηκε αμφίβολη, διότι δυσκολεύονταν να περιγράψουν τα έγγραφα, που άλλωστε δεν είχαν δει οι ίδιοι, αλλά είχαν ακούσει για αυτά από περιγραφές. Παρ' όλα αυτά, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το κείμενο προβλέπει έναν άλλον παγκόσμιο πόλεμο και κάποιου είδους μεγάλη καταστροφή (μελέτη Kramer 2006).



Στα μέσα του 2000, η Καθολική Εκκλησία αποκάλυψε το τρίτο μυστικό που υποτίθεται ότι δόθηκε στη Λουτσία (η οποία στη συνέχεια έγινε μοναχή του τάγματος των Καρμελιτών) το 1917 και το περιέγραψε σε μια ιδιόγραφη επιστολή της το 1944. Αφού διαβιβάστηκε και μελετήθηκε από ειδική επιτροπή του Βατικανού, κατατάχτηκε το 1957 στα μυστικά αρχεία του Ιερού Γραφείου του Βατικανού, όπου και φυλασσόταν ως επτασφράγιστο μυστικό. Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2000, ο καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ, τότε επίσκοπος της Εκκλησίας και αργότερα Πάπας Βενέδικτος XVI, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό. Σε σπαστά πορτογαλικά διατύπωσε την άποψή του ότι «η 3η προφητεία δεν είναι εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί».

Η Λουτσία είχε ισχυριστεί ότι είχε δει (σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο μέλλον) «έναν άγγελο με ένα φλεγόμενο σπαθί, έχοντας ως έργο του να ανάβει φλόγες που έμοιαζαν σαν να ήταν πάνω από όλον τον κόσμο, σαν μια τεράστια πυρκαγιά. Το σπαθί, όμως, έπεσε κάτω μόλις ήρθε σε επαφή με την Παναγία. Τότε ο άγγελος φώναξε δυνατά: “Μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια”».

Ο επίσκοπος

Το όραμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση ενός «επισκόπου ντυμένου στα λευκά», ο οποίος κοίταζε με πόνο ψυχής μια ερειπωμένη πόλη.
«Προσευχήθηκε για τις ψυχές των πτωμάτων που συνάντησε στον δρόμο του προσπαθώντας να φτάσει στην κορυφή του βουνού και, πεσμένος στα γόνατα, στους πρόποδες του μεγάλου Σταυρού, σκοτώθηκε από μια ομάδα στρατιωτών, οι οποίοι εξαπέλυσαν εναντίον του σφαίρες και βέλη. Με τον ίδιο τρόπο πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλον κι άλλοι επίσκοποι, ιερείς, άνδρες και γυναίκες όλων των θρησκευμάτων».

Πολλοί ερμηνεύουν την προφητεία ως πρόβλεψη της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', το 1981. Σε κάθε περίπτωση, πολλοί καθολικοί αρνούνται να πιστέψουν ότι το τρίτο μυστικό έχει πλήρως αποκαλυφθεί. Κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί απλά να είναι «ένα κατηγορητήριο για τις αλλαγές που επήλθαν στην Εκκλησία από το Βατικανό» (κατά την περίοδο 1962-1965) και, ως εκ τούτου, υπό αυτή την εκδοχή, το 3ο μυστικό θα μπορούσε να προκαλέσει αμηχανία στους σημερινούς υπερασπιστές των συγκεκριμένων αλλαγών.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα