Εξήντα χρόνια με τα απίστευτα ρεκόρ του Γκίνες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕξήντα χρόνια με τα απίστευτα ρεκόρ του Γκίνες! Σάββατο, Σεπτέμβριος 13, 2014 - 13:00

Τα πιο απίστευτα κι όμως αληθινά σε μια πορεία 60 χρόνων δημοσιεύονται στο νέο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Στην 60ή έκδοση του μοναδικού στο είδος του βιβλίου υπάρχουν νέα ρεκόρ αλλά και παλιά!

Οσες φορές κι αν δεις όμως αυτά τα ρεκόρ, ποτέ δεν τα βαριέσαι! Οπως ο πιο ψηλός άνθρωπος του κόσμου, ο Τούρκος αγρότης Σουλτάν Κοσέν, που έχει ύψος 2,51 μ.!

Τζέιμς Μποντ

Στην έκδοση του 2015 υπάρχουν και νέες «αφίξεις», όπως

ο 47χρονος Μπένετ. Το όνομά του, για να γίνουν σωστά οι συστάσεις, είναι Μπένετ, Νικ Μπένετ!

Η λατρεία του για τον υπερπράκτορα Τζέιμς Μποντ τον έκανε φανατικό συλλέκτη κάθε λογής αντικειμένων που έχουν σχέση με τον αγαπημένο του ήρωα.

Αποτέλεσμα είναι σήμερα ο Βρετανός από το Ουίγκαν να έχει στην κατοχή του12.463 αντικείμενα σχετικά με τον πράκτορα 007! Κατόρθωμα πραγματικά άξιο να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Μπένετ δεν έχει σκοπό να σταματήσει τη συλλογή.

Θέλει πάντα να έχει τα περισσότερα αναμνηστικά Τζέιμς Μποντ από κάθε άλλον στον πλανήτη και το ρεκόρ του να το σπάει μόνο ο ίδιος. Οταν μπήκε στο Γκίνες είπε ότι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, γιατί ήταν φανατικός των ρεκόρ Γκίνες και έχει όλες τις εκδόσεις μέχρι σήμερα.

Τροχόσπιτο

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά ή και χαριτωμένα ρεκόρ που εμφανίζονται στην καινούργια 7 έκδοση του Γκίνες είναι το πιο μικρό τροχόσπιτο του κόσμου, με ύψος 1,52 και πλάτος 0,81 μέτρα. Το τροχόσπιτο αυτό ανήκει στον 43χρονο Λονδρέζο Γιάνικ Ριντ.

Με πατίνια

Μοναδική στο είδος της είναι και η Μαράουα Ιμπραχίμ, η οποία μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ επειδή μπορεί να τρέξει κατοστάρι με ψηλοτάκουνα και πατίνια σε 26,1 δευτερόλεπτα! Ο Τζέι Τζέι Μπίτνερ έχει το στόμα με το μεγαλύτερο άνοιγμα. Οκτώ εκατοστά και κάτι! Μπορεί να χωρέσει ολόκληρο πορτοκάλι όταν ανοίγει τα τεράστια σαγόνια του!

Γλώσσα

Μοναδικός σε ό,τι αφορά τα του στόματος είναι και ο 24χρονος Νικ Στόμπερλ από την Καλιφόρνια. Οταν βγάζει γλώσσα, αφήνει τους πάντες άφωνους! Η γλώσσα του είναι 10 ολόκληρα εκατοστά!

Ψώνια

Τα πιο γρήγορα ψώνια στον πλανήτη πρέπει να κάνει ο Ματ Μακέουν από το ανατολικό Γιόρκσαϊρ. Με το σούπερ καροτσάκι του για σούπερ μάρκετ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 70 μίλια την ώρα! Από παλαιότερες εκδόσεις βιβλίων Γκίνες εμφανίζεται ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου, ο Χι Πινγκ Πινγκ, που δεν ζει πια. Είχε ύψος μόλις 74 πόντους. Μαζί του η γυναίκα με τα ψηλότερα πόδια, η Ρωσίδα Σβετλάνα Πανκράτοβα.

Μαίρη Κοντολούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα