Ερωτεύονται και στο ΔΝΤ

14:32 3/8/2015 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΕρωτεύονται και στο ΔΝΤΔευτέρα, Αύγουστος 3, 2015 - 14:27

Την «αχίλλειο πτέρνα» στο άμεμπτο προφίλ της αμείλικτης, όπως έχει δείξει έως τώρα ότι είναι, Ντέλια Βελκουλέσκου φαίνεται ότι εντόπισαν οι «κακές γλώσσες», αφήνοντας υπονοούμενα για το ποιόν της σχέσης της με τον Δανό επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Η 40χρονη οικονομολόγος από τη Ρουμανία είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο που έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης του ονόματός της ως εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού

Ταμείου στις συζητήσεις που διεξάγονται στη χώρα μας με τους εκπροσώπους των θεσμών. Τη σκληρή στάση την οποία συνηθίζει να κρατά την αντιληφθήκαμε καλύτερα από τις απαιτήσεις της στην Κύπρο, όπου θεωρείται persona non grata, καθώς ήταν εκείνη η οποία εισηγήθηκε το σκληρό πρόγραμμα του 2013, το οποίο περιελάμβανε «κούρεμα» καταθέσεων και πρωτοφανή -για τα έως τότε δεδομένα- μέτρα για τους Κυπρίους.

Σύμφωνα ωστόσο με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», η αφοσιωμένη στο έργο της επαγγελματίας ήρθε στη χώρα μας για να διαπραγματευτεί γνωρίζοντας πολλά από πρώτο χέρι. Οχι μόνο από την προηγούμενη παρουσία της στην Ελλάδα, στο αρχικό κλιμάκιο της τρόικας το 2010, αλλά κυρίως «δασκαλεμένη» από τον μέντορά της Πολ Τόμσεν. Οπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, η στενή σχέση που διατηρεί έως σήμερα με τον Δανό επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη έχει γίνει πηγή για σχόλια.

Ακόμη και ότι αρχικά ήταν κάτι παραπάνω από φιλική, αφού όσοι τους είχαν δει στα πρώτα κλιμάκια της τρόικας να τρώνε ή να περπατούν μαζί, είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η σχέση τους κάθε άλλο παρά αυστηρώς επαγγελματική συνύπαρξη προϊσταμένου - υφισταμένης ήταν. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο οι κοινές εμφανίσεις τους σπανίζουν.

Ούτε λεπτό

Πάντως, ο «θηλυκός Τόμσεν», όπως την έχουν ονομάσει, κυρίως εξαιτίας της αυστηρής στάσης που συνηθίζει να κρατά, έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και παρά το πολύωρο αεροπορικό ταξίδι, δεν άφησε λεπτό να πάει χαμένο.

Η πάντα κομψή κυρία Βελκουλέσκου βρίσκεται συνεχώς σε αίθουσες συσκέψεων στο ξενοδοχείο «Hilton» όπου διαμένει, ενώ όλες οι μετακινήσεις της εντός και εκτός κτιρίου γίνονται υπό πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πέραν των προγραμματισμένων ραντεβού της, δεν εμφανίζεται στους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου, όπως στην πισίνα ή στο μπαρ του τελευταίου ορόφου, παρά μόνο νωρίς το πρωί, στην αίθουσα του πρωινού.

«Σκιά» κατά την παραμονή στην Ελλάδα τόσο της Ντέλια Βελκουλέσκου όσο και των υπόλοιπων εκπροσώπων των θεσμών είναι ο Ευάγγελος Κόκκαλης. Πρόκειται για απόστρατο αξιωματικό που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο οποίος φέρει την ευθύνη για τη σωστή φύλαξη της ομάδας των ξένων διαπραγματευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα