Ερωτες, χωρισμοί, μίση και πάθη στο twitter

18:27 2/4/2015 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΕρωτες, χωρισμοί, μίση και πάθη στο twitterΠέμπτη, Απρίλιος 2, 2015 - 18:22

Εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz με... τρέλα για τα social media «πλημμύρισαν» το βράδυ της Τρίτης το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε το twitter. Ο αμερικανικός γίγαντας του διαδικτύου ανακοίνωσε την εμπορική επέκτασή του στην Ελλάδα (μέσω

της διαφημιστικής πλατφόρμας Httpool) και το γιόρτασε με ένα launch event στο οποίο έδωσαν το «παρών» επώνυμοι τουιτεράδες, οι οποίοι καθημερινά «βομβαρδίζουν» την επικοινωνιακή πλατφόρμα με κάθε λογής τιτιβίσματα.

«Από το βίντεο του Βαρουφάκη έως την εγκυμοσύνη της Μενεγάκη, όλα γίνονται trends στο twitter» είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Ματιάτος, ιδρυτής και διευθυντής της ελληνικής εταιρίας Rely που θα εκπροσωπεί την πλατφόρμα Httpool. Παγκοσμίως είναι εκατοντάδες εκατομμύρια τα τιτιβίσματα καθημερινά, ενώ η ελληνική showbiz εκφράζεται με μεγάλη συχνότητα, ανακοινώνοντας μεγάλους έρωτες, ειδύλλια και χωρισμούς, αλλά και άγριες κόντρες, μίση και πάθη! Βέβαια δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι κάποιος διάσημος για να κάνει πάταγο, όπως είπε ο Niall Horgan, επικεφαλής του twitter στην ευρύτερη περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Σε κάθε περίπτωση, υψηλόβαθμοι παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς, σημαντικά στελέχη του marketing και πολλοί celebrities ήταν οι καλεσμένοι στη γιορτή του twitter. Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, οι παρουσιαστές Θέμης Γεωργαντάς, Μαρία Ηλιάκη και Μαρία Μπακοδήμου, οι τραγουδιστές Ηλίας Βρεττός και Γιώργος Λιανός, ο σεφ Ακης Πετρετζίκης και το πρώην μοντέλο Νόνη Δούνια ήταν οι Ελληνες τουιτεράδες που προσκλήθηκαν στην εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μερικούς από τους πιο δραστήριους, με πολύ μεγάλο αριθμό followers.

Αποκαλύψεις Χατζηνικολάου

Πάντως εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς και φανατικός φίλος του twitter, ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, που με 343.000 followers είναι ένας από τους πρώτους σε αριθμό «ακολούθων» Ελληνες! Εξιστορώντας τη δική του εμπειρία από το μέσο, ο κ. Χατζηνικολάου αποκάλυψε πότε και πώς κόλλησε το «μικρόβιο» του twitter. «Το ανακάλυψα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ένα βράδυ με εκνεύρισε ο συνεταίρος μου Ανδρέας Κουρής, διότι του μιλούσα επί πάρα πολλή ώρα και με έχει γράψει κανονικά. Ηταν πάνω από το κινητό του και τουίταρε. Τα επόμενα πέντε λεπτά με είχε πείσει να μπω κι εγώ και ήταν εκείνος που μου άνοιξε τον λογαριασμό».

Εκείνο το βράδυ, και αφού πρώτα... αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του με τον συνέταιρό του, ο γνωστός δημοσιογράφος το πέρασε ανακαλύπτοντας τα μυστικά του twitter και απαντώντας σε δύο τρεις αναρχικούς που άρχισαν να τον βρίζουν θεωρώντας απαράδεκτο ότι μέσα σε 15 λεπτά είχε αποκτήσει 5.000 followers. Πάντως η κατάληξη της βραδιάς είχε μάλλον απροσδόκητη εξέλιξη. «Ημουν τόσο φανατισμένος με αυτό που συνέβαινε, που βρέθηκα στις 7.00 το πρωί να δίνω συμβουλές σε έναν αναρχικό της πλατείας Εξαρχείων για τα ερωτικά του» είπε, προκαλώντας το γέλιο και το χειροκρότημα του κοινού.

Ο κ. Χατζηνικολάου αποκάλυψε επίσης ότι χρησιμοποίησε το twitter προκειμένου να κλείσει την πρόσφατη συνέντευξη με τον Γιάνη Βαρουφάκη, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών βρισκόταν στο Eurogroup με κλειστό το κινητό του. Επίσης είπε πως εκείνος που είχε την ιδέα για την ονομασία enikos.gr ήταν ένας χρήστης του twitter. Τέλος, σημείωσε ότι χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος τον λογαριασμό του και πως μπήκε στο συγκεκριμένο social media για να συζητήσει με τον κόσμο και «όχι για να πουλήσω σοφία», γεγονός που τον έκανε καλύτερο στη δουλειά του.

Αποτελεσματικό μέσο προβολής προϊόντων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο «Πεντελικόν» έγινε με την ευκαιρία της εμπορικής επέκτασης του twitter στην Ελλάδα και πρώτος πήρε τον λόγο ο ιδρυτής και διευθυντής της Rely Βαγγέλης Ματιάτος, που απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας ότι η ανάληψη της εμπορικής εκπροσώπησης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου συνιστά την έναρξη μιας εξαιρετικής συνεργασίας. «Η συνεργασία αυτή έρχεται σε μια στιγμή που το twitter έχει γίνει βασικό εργαλείο επικοινωνίας» πρόσθεσε ο κ. Ματιάτος.

Στη συνέχεια μίλησε ο Niall Horgan, επικεφαλής του twitter στην ευρύτερη περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του μέσου, στην αμεσότητα και τη δυναμική του και εξήγησε για ποιους λόγους μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική προβολή επιχειρήσεων και προϊόντων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Horgan τόνισε ότι κάθε ημέρα αναρτώνται παγκοσμίως περισσότερα από 500.000.000 tweets από 288.000.000 και πλέον χρήστες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (80%) «μπαίνει» στο twitter όχι μόνο από τον υπολογιστή αλλά και από τα κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε σε 1.400 χρήστες twitter στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με αυτά, η επικοινωνία μέσω του συγκεκριμένου δικτύου είναι πιο αποτελεσματική συγκριτικά με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι χρήστες του έχουν ισχυρότερη την αίσθηση της προσωπικής σχέσης με το μέσο (+51%), θυμούνται περισσότερο τα μηνύματα που γράφουν ή διαβάζουν (+56%) και εκδηλώνουν ισχυρότερη συναισθηματική αντίδραση (+75%).

Περισσότερες φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα