Ερχεται με καλή διάθεση η FIFA!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΕρχεται με καλή διάθεση η FIFA!Τρίτη, Απρίλιος 12, 2016 - 18:05

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ σήμερα στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του Κουτσοκούμνη από τις FIFA/UEFA και ενδεχομένως και ακόμα ενός στελέχους των δύο διεθνών ομοσπονδιών.

Το βασικό θέμα συζήτησης είναι «οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η θέση της ΕΠΟ».

Ο Κύπριος αξιωματούχος έρχεται με τη διάθεση να μιλήσει με την ΕΠΟ

και πιθανότατα με το υπουργείο Αθλητισμού, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι ως προς τα τωρινά δεδομένα.

Το καταστατικό

Ενα θέμα που, εκτός των άλλων, ζητούσε επίμονα ο Σταύρος Κοντονής (φωτό) ήταν η εναρμόνισή του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της FIFA στο θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα. Αν το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφασίσει να αλλάξει το καταστατικό και να επιτρέψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας -αποτελείται από τακτικούς δικαστές- να επιληφθεί υποθέσεων που αφορούν το διάστημα και πριν από τον Ιούνιο του 2015, τότε ίσως να είναι η αρχή της κάθαρσης της ΕΠΟ.

Κάτι που σημαίνει ότι τα στελέχη και τα μέλη του Δ.Σ. που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή άλλων ποδοσφαιρικών υποθέσεων θα αποχωρήσουν άμεσα από τις καρέκλες τους. Αυτό θα αποτελέσει και τον θεμέλιο λίθο για την αποφυγή της διεθνούς απομόνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου με την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος άμεσα. Αν όχι, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε Grexit, το οποίο φυσικά δεν θα έχει προκαλέσει η ίδια αλλά η αδιάλλακτη στάση της ΕΠΟ, που επιτρέπει σε ποινικά διωκόμενους παράγοντες να κατέχουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιό της.

Γ. Σηφάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα