«Επίσκοπος» για απάτες (και... πορνό)

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυνελήφθη παλαιοημερολογίτης βίος και πολιτεία«Επίσκοπος» για απάτες (και... πορνό)Παρασκευή, Ιούνιος 26, 2015 - 15:27

Πάνω από 90 εικονικούς γάμους Ελληνίδων με αλλοδαπούς, που εξασφάλισαν έτσι νόμιμη διαμονή στη χώρα, φέρεται ότι είχε τελέσει -με το αζημίωτο- ο αυτόκλητος, παλαιοημερολογίτης αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιάκωβος, κατά κόσμον Νικόλαος Γιαννακής. Ο 37χρονος συνελήφθη μαζί με έναν Βούλγαρο ιερέα και στα κινητά τους βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Είχε προηγηθεί έρευνα σε βάρος του, έπειτα από καταγγελία μιας Ελληνίδας κατοίκου Αχαρνών ότι τη στιγμή που συνέτασσε ηλεκτρονικά τη φορολογική της δήλωση διαπίστωσε ότι εμφανιζόταν ως... παντρεμένη εδώ και χρόνια με έναν Σενεγαλέζο!

Οπως διαπιστώθηκε, ο πατέρας Ιάκωβος μαζί με τον Βούλγαρο παλαιοημερολογίτη παπά τελούσαν μυστήρια-απάτη μεταξύ Αφρικανών και Ελληνίδων ή υπηκόων χωρών της Ε.Ε. εν αγνοία τους, καθώς είχαν υποκλέψει τα στοιχεία τους! Μάλιστα, ο 37χρονος πλαστογραφούσε τα πιστοποιητικά γάμου με σφραγίδες που είχε στην κατοχή του.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του στην Καισαριανή μαζί με τον Βούλγαρο «συνάδελφό» του. Στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη 32 ναρκωτικά χάπια και δύο πλαστικές μητροπολιτικές πινακίδες, αμφίβολης γνησιότητας.

Ο Νικόλαος Γιαννακής καθαιρέθηκε το 2010 από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα