Εντοπίστηκε κοπάδι από λαγοκέφαλους στο Λασίθι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕντοπίστηκε κοπάδι από λαγοκέφαλους στο ΛασίθιΤετάρτη, Απρίλιος 20, 2016 - 15:18

Αναυδοι έμειναν οι ψαράδες στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, όταν είδαν να περνά μπροστά από τα μάτια τους ένα ολόκληρο κοπάδι λαγοκέφαλων, των επικίνδυνων για κατανάλωση ψαριών που εμφανίζονταν ως τώρα μεμονωμένα στα ελληνικά νερά!

Μάλιστα, ο καλός καιρός και η ήρεμη θάλασσα επέτρεψαν ακόμα και την κινηματογράφηση του κοπαδιού από τη στεριά. Οι αλιείς της περιοχής αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα ψάρια αποτελούν σοβαρό πρόβλημα

για όλη τη Μεσόγειο και καταγγέλλουν πως δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή ενέργεια από την Πολιτεία για τη μείωση του αριθμού τους.

Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, όμως, μετά το 2003, εμφανίστηκε στη Μεσόγειο καθώς και στο Αιγαίο ως λεσσεψιανός μετανάστης, δηλαδή ήρθε στη Μεσόγειο από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν από το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση, ακόμη και τον θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα