Έντονο sex για πολλούς απογόνους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΈντονο sex για πολλούς απογόνουςΤρίτη, Νοέμβριος 28, 2017 - 13:44

❱❱ Οι παθιασμένες σχέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την απόκτηση περισσότερων παιδιών, σύμφωνα με έρευνα

Απο την
Κατερίνα Νικολοπούλου

Η είδηση που ακολουθεί είναι άκρως ακατάλληλη για ρομαντικούς. Οι επιστήμονες που έχουν την... κακή συνήθεια να θέλουν να ερμηνεύουν τα πάντα καταπιάστηκαν για άλλη μια φορά με τον έρωτα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι συστατικό της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους που προέκυψε από την ανάγκη τα ισχυρά αρσενικά πρωτεύοντα θηλαστικά (βλέπε άνθρωποι και πίθηκοι) να μην εξοντώνουν τα παιδιά τους, για τη συνέχιση του είδους.

Ομάδα του Πανεπιστημίου Βροτσλάβ στην Πολωνία μελέτησε τη φυλή Χάντζα στην Τανζανία, τα μέλη της οποίας δεν χρησιμοποιούν τις σύγχρονες μεθόδους αντισύλληψης και διαπίστωσε ότι οι παθιασμένες σχέσεις και το έντονο sex είχαν ως αποτέλεσμα την απόκτηση περισσότερων παιδιών. Η έρευνα εστίασε σε τρεις παραμέτρους για την αξιολόγηση του βάθους της αγάπης: τις σεξουαλικές σχέσεις, το πάθος και τον βαθμό δέσμευσης στη σχέση. Οσο πιο έντονες ήταν οι παράμετροι του πάθους και της δέσμευσης τόσο περισσότεροι ήταν οι απόγονοι.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε, όπως και σε προηγούμενη έρευνα του University College του Λονδίνου, ότι στις περιπτώσεις που τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν ισχυρούς δεσμούς οι πιθανότητες επιβίωσης των απογόνων τους είναι πολύ υψηλότερες, καθώς τα αρσενικά βοηθούσαν περισσότερο στο μεγάλωμά τους, οπότε και δένονταν και με αυτούς, μειώνοντας τις πιθανότητες να στραφούν εναντίον τους. Αυτό το θετικό για την εξέλιξη του είδους στοιχείο φαίνεται να οδήγησε και στη μονογαμία, για την οποία ο άνθρωπος προγραμματίστηκε στην πορεία του και βιολογικά μέσω αλλαγών που προέκυψαν και στον εγκέφαλό του, όπως αναφέρει ο Ρόμπιν Ντάνμπαρ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα