Ελληνίδα τραγούδησε live τζαζ με τη «Μύγα»

SHOWBIZΕλληνίδα τραγούδησε live τζαζ με τη «Μύγα»Τρίτη, Αύγουστος 16, 2016 - 14:09

Μια όμορφη Ελληνίδα στο πλευρό του χολιγουντιανού αστέρα Τζεφ Γκόλντμπλουμ. Η ταλαντούχα ηθοποιός Ελίζα Γεροντάκη, η οποία συμμετείχε τον περασμένο χειμώνα στη θεατρική επιτυχία «Οπερα της πεντάρας» στο Παλλάς, είχε την τύχη να μοιραστεί δύο φορές την ίδια σκηνή με τον πρωταγωνιστή των ταινιών «Η μύγα», «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και «Jurassic Park» στο Λος Αντζελες, όπου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Ο Τζεφ

Γκόλντμπλουμ έχει μια jazz μπάντα και κάνει live εμφανίσεις στην πόλη, εντάσσοντας στοιχεία stand up comedy ανάμεσα στα κομμάτια. Γνωρίζω προσωπικά τον σαξοφωνίστα στην μπάντα του, τον James King, ο οποίος και με προσκάλεσε να παρακολουθήσω το live τους» λέει η Ελίζα στην «Espresso» και συνεχίζει: «Τελείως αυτοσχεδιαστικά, την πρώτη φορά, πέρυσι, ανέβηκα και τραγούδησα το “My Funny Valentine”, ενώ φέτος διάβασα με τον Γκόλντμπλουμ μια κωμική σκηνή επιτόπου. Εχει φοβερή ενέργεια και εκπληκτικό χιούμορ. Με ρώτησε πώς λέγεται η χώρα μας στα ελληνικά και, αφού του απάντησα, προσπαθούσε να πει “Ελλάδα” με όσο πιο σωστή προφορά μπορούσε. Επίσης, με ρώτησε σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το επιφώνημα "όπα"».

Η Ελίζα Γεροντάκη βρέθηκε τυχαία στο Λος Αντζελες το προηγούμενο διάστημα, για να κάνει διακοπές. «Πάντα ήθελα να επισκεφτώ τη χώρα και μου άρεσε πολύ η συγκεκριμένη πόλη. Τα τοπία, οι άνθρωποι, ο τρόπος ζωής... Επέστρεψα στην Ελλάδα τον χειμώνα, έχοντας κρατήσει όμως κάποιες επαφές. Εν τω μεταξύ, προέκυψε η συνεργασία μου με έναν Αμερικανό μάνατζερ, τον Τράβις Μπελ, με αποτέλεσμα φέτος το καλοκαίρι να βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην Αμερική. O Τράβις με βοηθάει στα πρώτα καλλιτεχνικά βήματά μου στο Λος Αντζελες» εξηγεί. Παρ' όλα αυτά, όπως διευκρινίζει, είναι πολύ ευχαριστημένη με τη μέχρι στιγμής καλλιτεχνική πορεία της και στην Ελλάδα. «Η πιο πρόσφατη συνεργασία που είχα στην Αθήνα ήταν φέτος την άνοιξη με τον Γιάννη Χουβαρδά στην “Οπερα της πεντάρας”. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Το ότι βρίσκομαι αυτή την περίοδο στην Αμερική δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση μελλοντικές συνεργασίες επί ελληνικού εδάφους» επισημαίνει.

Πρόβα και μελέτη

Η καθημερινότητά της στο Λος Αντζελες περιλαμβάνει πρόβες και μελέτη για τα σεμινάρια υποκριτικής που παρακολουθεί και τις ακροάσεις στις οποίες πηγαίνει. Για την ώρα, πάντως, δεν έχει γνωρίσει άλλους διάσημους ηθοποιούς ή σκηνοθέτες. «Μια μέρα μόνο, πίναμε ποτό σε διπλανά τραπέζια με την Ελεν Πέιτζ και μας ρώτησε από πού είμαστε, όταν μας άκουσε να μιλάμε ελληνικά» σχολιάζει.

Σε κάθε περίπτωση, ο καλλιτεχνικός χώρος στην Αμερική είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. «Ειδικά στο L.A., το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με τη βιομηχανία του θεάματος. Το θετικό είναι ότι ως Ευρωπαίοι έχουμε το πλεονέκτημα της διαφορετικότητας, το οποίο μέχρι στιγμής παρατηρώ ότι λειτουργεί υπέρ μας. Προέχει να αποκτήσει κανείς τις σωστές γνωριμίες και, για να τις εξασφαλίσει, πρέπει να συνεργαστεί με έναν καλό agent ή manager ή και με τους δύο. Ο μάνατζερ σε βοηθάει συμβουλευτικά σε όλα τα βήματα της πορείας σου, ενώ ο ατζέντης σού κλείνει τις ακροάσεις και τις δουλειές» αναφέρει.

Πώς αντιδρούν, όμως, οι Αμερικανοί που μαθαίνουν ότι η Ελίζα κατάγεται από την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης; «Για τον μέσο Αμερικανό η Ελλάδα ισοδυναμεί με τον παράδεισο! Είναι οι ιδανικές διακοπές που όλοι εδώ ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Τους αρέσουν η ελληνική κουζίνα, τα τοπία, οι παραλίες, οι άνθρωποι... Δεν υπάρχει προκατάληψη σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, καθώς αντιλαμβάνονται ότι το θέμα είναι πανευρωπαϊκής εμβέλειας» απαντά η νεαρή ηθοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα