Ελεύθερος με εγγύηση και όρους ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕλεύθερος με εγγύηση και όρους ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης Τετάρτη, Οκτώβριος 5, 2016 - 14:26

Την ελευθερία του απολαμβάνει πάλι ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης (φωτό), που αφέθηκε με εγγύηση 100.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 66χρονος είχε συλληφθεί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι του στη Γλυφάδα, βάσει εντάλματος σύλληψης των Αρχών της Ολλανδίας, που τον κατηγορούν για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. Η υπόθεση αφορά επιχειρηματική δραστηριότητα που είχε αναπτύξει το 2010 με συνεταίρους Ολλανδούς σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία πτώχευσε έναν χρόνο αργότερα, με το κράτος να διορίζει σύνδικο πτώχευσης.

Ο τελευταίος διαβίβασε και τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία χωρίς να ενημερωθεί ποτέ ο κ. Καραγιώργης, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Ο εφοπλιστής προσέφυγε διά του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη κατά της διάταξης του εισαγγελέα που είχε διατάξει την κράτησή του και η προσφυγή του αυτή έγινε δεκτή.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος του, ο κ. Καραγιώργης δεν ειχε λάβει ποτέ κλήση από τις ολλανδικές Αρχές, αφού αυτές στέλνονταν σε ανύπαρκτη διεύθυνση, αν και η μόνιμη διεύθυνσή του ήταν γνωστή. Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της έκδοσής του, που αναμένεται να υποβληθεί από την Ολλανδία και το οποίο θα κριθεί αρμοδίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα