«Έφυγε» στα 94 της η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο

ΚΟΣΜΟΣ«Έφυγε» στα 94 της η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμοΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 22, 2017 - 15:05

Η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου, κόρη του ιδρυτή της αυτοκρατορίας L'Oreal, η οποία πρωταγωνιστούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στη δημοσιότητα εξαιτίας του πολέμου που είχε ανοίξει με την κόρη της, έφυγε σε ηλικία 94 ετών.

Η Λιλιάν Μπετανκούρ, στην οποία αποδίδεται η ενίσχυση της παγκόσμιας ηγεμονίας της εταιρίας στον χώρο της κοσμετολογίας, σύμφωνα με την κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ, είχε πέσει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης του φωτογράφου Φρανσουά Μαρί Μπανιέ, τον

οποίο κυνηγούσε μέχρι πρόσφατα δικαστικά για το θέμα. Τον περασμένο Αύγουστο οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μία συμφωνία, που έβαλε τέλος στην κόντρα, η οποία είχε γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο.

Ο Μπανιέ είχε κατηγορηθεί ότι εκμεταλλευόταν τη νοητική αδυναμία της Μπετανκούρ, η οποία του είχε δωρίσει από πίνακες του Πικάσο μέχρι εκατομμύρια ευρώ σε ρευστό. Η περιουσία της Μπετανκούρ, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», τον Μάρτιο του 2017 ανερχόταν στα 33 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή είναι μια οδυνηρή στιγμή για εμάς, αλλά θα ήθελα να επαναλάβω για λογαριασμό της οικογένειάς μας την απόλυτη δέσμευση και την πίστη μας στη L'Oreal» ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Φρανσουάζ Μπετανκούρ, θέλοντας να καθησυχάσει τους υπόλοιπους μετόχους του ομίλου, στον οποίο η οικογένεια πια διαθέτει το 33%.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα