«Εφυγε» ο σερ της διασκέδασης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒασίλης Γκουσγκούνης«Εφυγε» ο σερ της διασκέδασηςΤρίτη, Αύγουστος 30, 2016 - 15:12

Ενας σερ της ελληνικής διασκέδασης, ο Βασίλης Γκουσγκούνης, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι του, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατος του 63χρονου επιχειρηματία της ιστορικής ντισκοτέκ Le Figaro στις Σπέτσες, του Papagayo στο υπόγειο της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και άλλων γνωστών κλαμπ και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σκόρπισε θλίψη σε

συναδέλφους και φίλους.

Απαρηγόρητη η σύζυγός του Ελίζα Γκουσγκούνη για τον χαμό του αγαπημένου της, που άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι μόλις έξι χρονών, αποκάλυψε στην «Espresso» πως τουλάχιστον «έφυγε» χαρούμενος. «Μου έλεγε συνεχώς πόσο πολύ ευτυχισμένος ήταν και πως μέσα από την οικογενειακή μας ευτυχία βρήκε το νόημα της ζωής του. Γι' αυτό και βαφτίσαμε την κόρη μας Ζωή» μας είπε συντετριμμένη και συνέχισε: «Τα τηλέφωνα έσπασαν, ήταν πολύ αγαπητός ο σύζυγός μου, παρά το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί».

Ευγενής, χαμογελαστός, γοητευτικός, με σπουδές μηχανικού αεροσκαφών, μπον βιβέρ και άριστος γνώστης του savoir vivre, ο Βασίλης Γκουσγκούνης υποδεχόταν προσωπικά στα μαγαζιά του τον απλό κόσμο αλλά και τις εγχώριες διασημότητες, επιχειρηματίες και σταρ του διεθνούς τζετ σετ και γόνους του ελληνικού εφοπλιστικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη νυχτερινή ζωή για πλάκα στην πραγματικότητα. Δεν ήξερα πού θα με πήγαινε αυτό, αλλά, καθώς τότε τα καλοκαίρια στις Σπέτσες υπήρχε μόνο ένα κλαμπ, σκέφτηκα το 1977 να ανοίξω σε κάποιες παλιές αποθήκες, ανάμεσα σε ταρσανάδες, το Καρνάγιο, που το 1980 εξελίχθηκε στην περίφημη Figaro» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο επιχειρηματίας, που βρέθηκε στο νησί σε ηλικία τεσσάρων χρονών.

Βιοτεχνία με υφαντά

Εκεί φοίτησε στην ξακουστή για την εποχή Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή. Ο πατέρας του Σωτήρης Γκουσγκούνης είχε μια βιοτεχνία με υφαντά, ριχτάρια και μαρινιέρες, και προμήθευε τα καταστήματα των Σπετσών. Ετσι, αγόρασαν μια κατοικία στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου και εγκαταστάθηκαν στο νησί των καπεταναίων.



Ο Βασίλης Γκουσγκούνης, που έχει ακόμη μία κόρη, τη Δήμητρα, από τον πρώτο του γάμο, μίλησε στην ίδια συνέντευξη για τα επικά πάρτι της ιστορικής ντίσκο, όπως το Hawaiian Night ή το Country Night, με τους θαμώνες να εισβάλλουν στο κλαμπ πάνω σε άλογα ή σε γαϊδούρια και την ομώνυμη άρια του «Κουρέα της Σεβίλης» του Ροσίνι να παίζει δυνατά στα ηχεία. «Οταν έκλεισε η ντισκοτέκ το 2003, ήρθε και με βρήκε ο Σπύρος Νιάρχος. "Δεν μπορεί να κλείσει η Figaro. Δεν γίνεται" μου είπε». Και παρόλο που ο επιχειρηματίας το πάλεψε πολύ με τους ιδιοκτήτες, δυστυχώς το κλαμπ έβαλε λουκέτο. Συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου στο φημισμένο Papagayo του Κολωνακίου.

Ο Βασίλης Γκουσγκούνης πέθανε πριν κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αφού είχε αποκαλύψει: «Συνέχεια έχω στο μυαλό μου να αναβιώσω τη Figaro. Ισως σαν ένα ποιοτικό lounge bar, για να θυμούνται οι πιο παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι».
H κηδεία του επιχειρηματία θα γίνει την Τετάρτη στις 4.30 το απόγευμα από το Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα