«Εφυγε» η βασίλισσα του Μπόλιγουντ

ΚΟΣΜΟΣ«Εφυγε» η βασίλισσα του ΜπόλιγουντΔευτέρα, Φεβρουάριος 26, 2018 - 18:50

❱❱ Η Σρίντεβι πέθανε ξαφνικά στα 54 της

Στο πένθος βυθίστηκε το Bollywood, καθώς η κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας έχασε τη «βασίλισσά» της. Η Σρίντεβι, που υπήρξε η πρώτη και μεγαλύτερη σούπερ σταρ του Bollywood, πέθανε ξαφνικά

στα 54 της, λίγο πριν ζήσει μία από τις ομορφότερες ημέρες της ζωής της.

Η ντίβα του ινδικού κινηματογράφου με τους εκατομμύρια θαυμαστές και τις 300 ταινίες βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να παρευρεθεί στον γάμο του ανιψιού της, επίσης σταρ του Bollywood, Μοχίτ Μάρουα. Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι η Σρίντεβι έφυγε από τη ζωή αργά το Σάββατο στο Ντουμπάι από καρδιακή προσβολή, αφήνοντας πίσω της τον σύζυγό της Μπόνεϊ Καπούρ, που είναι παραγωγός ταινιών, και τις δύο κόρες τους.

Το ταξίδι της Σρίντεβι στον χώρο του κινηματογράφου ξεκίνησε στην Ινδία τη δεκαετία του '60, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της αυξάνονταν διαρκώς, η μικρή Σρίντεβι πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το σχολείο για να αφιερωθεί στον κινηματογράφο.

Εκανε το ντεμπούτο της στο Bollywood το 1979 με την ταινία «Σόλβα Σαουάν» και η πρώτη εισπρακτική επιτυχία που τη μετέτρεψε σε αστέρα ήρθε το 1983 με την ταινία «Σάντμα». Από τότε η καριέρα της ακολούθησε ανοδική πορεία, μέχρι που έγινε η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που μπορούσε να εξασφαλίσει την εμπορική επιτυχία των ταινιών της χωρίς να χρειάζεται την παρουσία δίπλα της ενός διάσημου άντρα ηθοποιού.

Το 1996, μετά τον γάμο της με τον Καπούρ, αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο για να επιστρέψει 15 χρόνια αργότερα, ενώ το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Πάντμα Σρι, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη διάκριση για Ινδούς.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα