Εφτιαξαν Barbie που φοράει μαντίλα

ΚΟΣΜΟΣΕφτιαξαν Barbie που φοράει μαντίλαΤετάρτη, Νοέμβριος 15, 2017 - 18:03

❱❱ Την πρώτη Barbie που φοράει χιτζάμπ, την παραδοσιακή μαντίλα που φορούν οι μουσουλμάνες και αφήνει ακάλυπτο το πρόσωπο, παρουσίασε η εταιρία Mattel.

Η κούκλα μοιάζει με την 31χρονη Αμερικανίδα αθλήτρια της ξιφασκίας, Ιμπντιχάζ Μουχάμαντ (φωτό), η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Ρίο φορώντας χιτζάμπ, κερδίζοντας χάλκινο μετάλλιο.

Την παρουσίαση έκανε η ίδια η Μουχάμαντ στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απονομή τους βραβείου για τη γυναίκα της χρονιάς από το περιοδικό «Glamour», καθώς πόζαρε στους φωτογράφους κρατώντας την Barbie που φέρει το όνομά της. «Είναι πολύ cool να βλέπω τον εαυτό μου σε μορφή κούλας η οποία φοράει τη στολή ξιφασκίας μου» σχολίασε αργότερα στο περιοδικό «People» η Μουχάμαντ.

Πρόσθεσε ότι αυτό που την ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι τα κορίτσια που φορούν μαντίλες θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει. «Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν μια κούκλα Barbie που να φοράει χιτζάμπ» δήλωσε η 31χρονη, χαρακτηρίζοντας «επαναστατική» την πρωτοβουλία της Mattel.

Η νέα κούκλα Barbie με τη χιτζάμπ αναμένεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών προς πώληση το φθινόπωρο του 2018.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα