Εφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ στο Μαρούσι

16:52 2/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ στο ΜαρούσιΠέμπτη, Μάρτιος 2, 2017 - 16:51

«Φύλλο και φτερό» έκαναν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας τα πολυτελή γραφεία της ΑΕΠΙ. Παρουσία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Παναγόπουλου, κατάσχεσαν τα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης, σκληρούς δίσκους και αρχεία, προκειμένου να ρίξουν φως

στο πολύκροτο σκάνδαλο για τα πνευματικά δικαιώματα χιλιάδων καλλιτεχνών.

Η έφοδος έγινε στα γραφεία της εταιρίας στην οδό Σάμου στο Μαρούσι το πρωί της Τετάρτης, με τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας να στοχεύουν σε οποιοδήποτε στοιχείο αφορά τη μαύρη τρύπα των 50.000.000 ευρώ που εντοπίστηκε στην εταιρία, μια τρύπα που δημιουργήθηκε σε μόλις τέσσερα χρόνια, από το 2011 ως το 2014. Αυτό ήταν το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από έναν μήνα και έστειλε τη διοίκηση της ΑΕΠΙ στη Δικαιοσύνη.

Σοκαριστική λεπτομέρεια: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011, μεσούσης της οικονομικής κρίσης στη χώρα, 52.000 ευρώ μισθό τον μήνα, ενώ την ίδια χρονιά συγγενές μέλος του Δ.Σ. έπαιρνε 466.256 ευρώ τον χρόνο. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι καλλιτέχνες, οι ίδιοι αμείβονταν για τα πνευματικά τους δικαιώματα με ψίχουλα.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει να γίνει έρευνα στην ΑΕΠΙ και για τη διετία 2015-2016, ενώ το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα