Δύο προφυλακιστέοι για την κομπίνα στο ΙΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔύο προφυλακιστέοι για την κομπίνα στο ΙΚΑ Τετάρτη, Οκτώβριος 12, 2016 - 15:00

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Αιγάλεω, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης ύψους 160.000 ευρώ σε βάρος του ιδρύματος με τους «εικονικούς» ασθενείς, που στην πραγματικότητα εργάζονταν κανονικά σε κομμωτήριο, ιατρείο στο Κολωνάκι ή ακόμα και στη Βουλή! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα έβαζε στην

τσέπη χρήματα χρεώνοντας το ΙΚΑ για ιατρικές δαπάνες.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλοι επτά -υπάλληλοι του ΙΚΑ και ιδιώτες-, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ορισμένοι εκ των οποίων με περιοριστικούς όρους.

219 «ύποπτες» υποθέσεις

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Αιγάλεω εμπλέκονται σε 219 «ύποπτες» περιπτώσεις χορηγήσεων χρημάτων για ιατρικές δαπάνες. Αρχικά τα ποσά πιστώνονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών προσώπων των υπαλλήλων, αλλά στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι παρενέβαιναν στους υπολογιστές και άλλαζαν τους αριθμούς IBAN των λογαριασμών, με αποτέλεσμα τα χρήματα να καταλήγουν σε δικούς τους λογαριασμούς.

Στην περισσότερες από τις 219 περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι στους οποίους «στάθμευαν» προσωρινά τα χρήματα του ΙΚΑ εμφανίζονταν να έχουν σοβαρές παθήσεις, για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζονταν ιατρικό εξοπλισμό, όπως υλικά αυτοκαθετηριασμού, μηχανήματα ορθοστάτισης και βάδισης κ.λπ. Ωστόσο, τα επίμαχα χρονικά διαστήματα οι εν λόγω «ασθενείς» δεν εμφανίζουν ούτε ώρα απουσίας από τις εργασίες τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα