Δημοτικό σχολείο έγινε... στάχτες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔημοτικό σχολείο έγινε... στάχτες!Τετάρτη, Φεβρουάριος 11, 2015 - 17:30

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο των Ιωαννίνων, το οποίο χθες το πρωί τυλίχτηκε στις φλόγες! Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί από την καμινάδα του λέβητα θέρμανσης και εξαπλώθηκε ταχύτατα στην ξύλινη στέγη του κτιρίου. Τα κεραμίδια έσπαγαν και έπεφταν και τελικά η φλεγόμενη στέγη κατέρρευσε, καταστρέφοντας τον πρώτο όροφο.

Το ευτύχημα είναι ότι οι δάσκαλοι έδρασαν

αστραπιαία εκκενώνοντας αμέσως όλες τις τάξεις του σχολείου, που βρίσκεται στην περιοχή των Λακκωμάτων, με τους μαθητές να οδηγούνται με ασφάλεια στον γειτονικό παιδικό σταθμό. Μάλιστα πριν από έναν μήνα εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν συμμετάσχει σε άσκηση-εκπαίδευση για περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς!

Χθες το πρωί επικράτησε πανικός και οι γονείς έτρεχαν αλλόφρονες στο σχολείο αγωνιώντας για τα παιδιά τους. Για την κατάσβεση που ολοκληρώθηκε στις 3.00 το μεσημέρι επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα και 30 άνδρες. Στη συνέχεια οι πυροσβέστες μπήκαν στο εσωτερικό του σχολείου, όπου αντίκρισαν εικόνες απόλυτης καταστροφής. Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται, ενώ οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες η καμινάδα έβγαζε πυκνό καπνό και υπήρχε έντονη μυρωδιά πετρελαίου. Ωστόσο ο έλεγχος που έκανε πριν από περίπου τρεις μέρες συνεργείο του δήμου δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα. Στο μεταξύ, με αίτησή της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση τη φύλαξη του σχολείου μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. Εως τότε το 4ο Δημοτικό θα στεγαστεί στο νέο σχολικό κτίριο της Ανατολής. Το κτίριο εκεί είναι καινούργιο αλλά δεν έχει λειτουργήσει έως σήμερα, καθώς απαιτούνται επιπλέον εργασίες.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα