Δεκάδες βρέφη εγκαταλείπονται κάθε χρόνο (!) στα μαιευτήρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔεκάδες βρέφη εγκαταλείπονται κάθε χρόνο (!) στα μαιευτήριαΠέμπτη, Μάρτιος 16, 2017 - 17:04

Σοκ προκαλούν τα επίσημα στοιχεία για τα μικρά παιδιά που βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής, μεγαλώνοντας χωρίς τη ζεστασιά της οικογένειας. Δεκάδες βρέφη εγκαταλείπονται κάθε χρόνο από τους γονείς τους στα μαιευτήρια όπου γεννιούνται, ενώ την ίδια ώρα περίπου 2.000 ανήλικοι φιλοξενούνται σε ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

«Δυσάρεστο, αλλά υπαρκτό πρόβλημα» χαρακτήρισε το φαινόμενο της εγκατάλειψης νεογέννητων στο μαιευτήριο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θεανώ Φωτίου, η οποία έδωσε μια εικόνα για το μέγεθος του ζητήματος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των εγκαταλειμμένων στα νοσοκομεία βρεφών μεταβάλλεται διαρκώς, καθώς από τη μια καταγράφονται νέα περιστατικά εγκατάλειψης και από την άλλη καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς για την απομάκρυνσή τους από το νοσοκομειακό περιβάλλον.

Ωστόσο, έκανε γνωστό ότι στις 31 Ιανουαρίου τρία εγκαταλειμμένα βρέφη μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου» στο «Μητέρα», όπου λειτουργεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στις 7 Φεβρουαρίου άνοιξε ο 7ος θάλαμος του Αναρρωτηρίου Πεντέλης και υποδέχτηκε τα τελευταία 13 βρέφη, τα οποία παρέμεναν σε μαιευτήρια για κοινωνικούς λόγους. Η υπουργός επισήμανε ότι γύρω στα 2.000 παιδιά, ηλικίας 0-18 ετών, φιλοξενούνται σε ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, πρωταρχικός στόχος του υπουργείου είναι «η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών» είτε πρόκειται για βρέφη εγκαταλειμμένα στα δημόσια νοσοκομεία είτε για παιδιά που διαβιούν στα ιδρύματα και πολύ σύντομα το θεσμικό πλαίσιο υιοθεσίας και αναδοχής θα αναθεωρηθεί συνολικά.
«Το εγχείρημα αποσκοπεί στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, χωρίς να υπάρξουν εκπτώσεις στη μέριμνα για το συμφέρον των παιδιών, αλλά και στη διαφάνεια και την αποτροπή παράνομων ενεργειών» τόνισε η υπουργός.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα