«Χτενίζουν» τα Μάλια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χτενίζουν» τα ΜάλιαΔευτέρα, Μάρτιος 20, 2017 - 16:59

Με υπερσύγχρονα μηχανήματα οι Βρετανοί ερευνητές της Scotland Yard προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του θανάτου του Στίβεν Κουκ

Στο «μικροσκόπιο» έχουν βάλει τα Μάλια Βρετανοί ερευνητές, οι οποίοι σε συνεργασία με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του θανάτου του Στίβεν Κουκ πριν από 12 χρόνια!

Απο την Ευα Παπαδάτου

Ειδικό

συνεργείο, αποτελούμενο από επιστήμονες παγκόσμιου κύρους, «χτενίζει» την περιοχή περιμετρικά του πηγαδιού, όπου πριν από έναν μήνα βρέθηκαν τα οστά του 20χρονου Βρετανού τουρίστα!

Φορώντας ειδικές στολές και με τη χρήση υπερσύγχρονων μηχανημάτων, οι ερευνητές της Scotland Yard, που βρίσκονται εδώ και μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης, εξετάζουν τους χώρους τόσο στο οίκημα όπου βρίσκεται το πηγάδι στο οποίο εντοπίστηκαν τα οστά όσο και τους εξωτερικούς. Αυτό που προσπαθούν είναι να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία που θα φωτίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο άτυχος Κουκ έχασε τη ζωή του, αν δηλαδή ο θάνατός του επήλθε από την πτώση στο πηγάδι ή αν μεταφέρθηκε εκεί νεκρός.

Ευρήματα


Επίσης, οι επιστήμονες θα προχωρήσουν σε νέα ανασκαφή στον πάτο του πηγαδιού προκειμένου να βρουν τα οστά που δεν έχουν εντοπιστεί και να συμπληρωθεί το παζλ των ευρημάτων.



Τα οστά του Κουκ εντοπίστηκαν στις 16 Φεβρουαρίου από υπαλλήλους συνεργείου καθαρισμού που πήγαν να καθαρίσουν το πηγάδι. Μαζί εντόπισαν μια δερμάτινη ζώνη και μια φωτογραφική μηχανή. Ο 20χρονος εξαφανίστηκε την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου του 2005, και από τότε η οικογένειά του τον αναζητούσε.

«Ψάχνουμε κάθε περιοχή και κάθε στοιχείο που μπορεί να είναι χρήσιμο» είπε Βρετανός ερευνητής της Scotland Yard, τονίζοντας πως αν και οι έρευνες γίνονται πολύ προσεκτικά, παράλληλα διεξάγονται με γρήγορο ρυθμό, καθώς είναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια Κουκ να γνωρίζει τι συνέβη πριν από 12 χρόνια στα Μάλια.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα