Χωματερή η Σελήνη

17:49 6/3/2018 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΧωματερή η ΣελήνηΤρίτη, Μάρτιος 6, 2018 - 17:48

❱❱ 181 τόνους «σκουπιδιών» έχουν αφήσει στο φεγγάρι οι διαστημικές αποστολές

Σε απέραντη χωματερή έχουν μετατρέψει τη Σελήνη οι διαστημικές αποστολές. Ενα χρυσό κλαδί ελιάς, σημαίες, πέντε ρόβερ, απομεινάρια δορυφόρων, ένα σφυρί, ακόμη κι ένα φτερό γερακιού που είχε χρησιμοποιηθεί σε ένα πείραμα του 1971 για να επιβεβαιωθεί ότι τα αντικείμενα πέφτουν με την ίδια ταχύτητα ανεξάρτητα από τη μάζα τους είναι ανάμεσα στα διάφορα απορρίμματα που βρίσκονται διασκορπισμένα στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Συνολικά,

τα σεληνιακά «σκουπίδια» εκτιμάται ότι ζυγίζουν τουλάχιστον 181 τόνους και έχουν δημιουργηθεί από τις διαδοχικές αμερικανικές αποστολές «Απόλλων» μεταξύ 1969-1972. Πέραν αυτών, έχουν βάλει το χεράκι τους και οι άλλες μη επανδρωμένες αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Ευρώπη, σύμφωνα τουλάχιστον με τον επικεφαλής ιστορικό της NASA Ουίλιαμ Μπάρι.

Οπως εξήγησε στο Live Science, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, προκειμένου να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τον όρο «σκουπίδια», θέλει να βλέπει και μια θετική πλευρά στο ζήτημα, μελετώντας τα υλικά των απορριμμάτων αυτών πόσο γρήγορα αποσυντίθενται από την ακτινοβολία και τις συνθήκες στην επιφάνεια του φεγγαριού. Στο μέλλον μάλιστα, όταν η ανθρωπότητα θα αποκτήσει μόνιμη βάση στη Σελήνη, πολλά από τα σημερινά «σκουπίδια» θα αποτελούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, αφού όλοι θα θέλουν να δουν τα ιστορικά απομεινάρια των αποστολών των '60s.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα