Χειροπέδες σε αμούστακο «νονό» που λήστεψε πιτσιρικά

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας πέρασαν χειροπέδες σε έναν ανήλικο, που, μαζί με άλλους δύο συνομήλικούς του, λήστεψε ένα επίσης ανήλικο παιδί, από το οποίο άρπαξε το κινητό του και στη συνέχεια του απέσπασε χρήματα, χωρίς όμως να του το επιστρέψει, όπως αρχικά είχε συμφωνήσει.

Ο τρεις ανήλικοι δράστες κατάφεραν με την απειλή χρήσης βίας να αποσπάσουν από το θύμα τους τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου το βράδυ της Δευτέρας. Στη συνέχεια, ο ανήλικος «αρχηγός» απαίτησε από το παιδί ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να του επιστρέψει το τηλέφωνο. Ωστόσο, όταν εκείνο του

έδωσε κάποια χρήματα, ο εκβιαστής δεν του επέστρεψε τη συσκευή, αλλά αντίθετα του ζήτησε κι άλλα.

Καταγγελία

Τότε το παιδί αποφάσισε να τον καταγγείλει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι προσημείωσαν τα χρήματα και στη συνέχεια προέτρεψαν το θύμα να κανονίσει συνάντηση με τον ανήλικο δράστη, δήθεν για να του παραδώσει το υπόλοιπο ποσό που ζητούσε, ώστε να του επιστρέψει το κινητό.

Μόλις ο ανήλικος εκβιαστής παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του έβαλαν χειροπέδες, με τις οποίες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. Στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει για ληστεία και εκβίαση περιλαμβάνονται οι δύο συνεργοί του, που αναζητούνται ακόμη από την Ασφάλεια, αλλά και οι γονείς τους, που κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα