Μπουγάτσες και τρίγωνα στο BBC

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜπουγάτσες και τρίγωνα στο BBCΠαρασκευή, Ιούλιος 29, 2016 - 19:00

Αφιέρωμα του βρετανικού δικτύου και του αρχιμάγειρα Ρικ Στάιν στη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης

Το μυδοπίλαφο, το σαγανάκι, οι μπουγάτσες και τα τρίγωνα Πανοράματος είναι μερικοί από τους γευστικούς πειρασμούς που πρωταγωνιστούν στο ρεπορτάζ που ετοιμάζει το BBC στη Θεσσαλονίκη!

Συνεργείο του βρετανικού δικτύου έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα για το μεγάλο αφιέρωμα στη

γαστρονομική πλευρά της πόλης, που σίγουρα θα κάνει τα στομάχια των Βρετανών τηλεθεατών να... γουργουρίσουν!



Τα αλμυρά πιάτα και τα περίφημα γλυκά της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα από την εκπομπή «Μακρά Σαββατοκύριακα» του σεφ Ρικ Στάιν, που θα προβληθεί τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Βρετανός αρχιμάγειρας με το συνεργείο του σαρώνουν την πόλη για να δοκιμάσουν τις σαλονικιώτικες σπεσιαλιτέ, αλλά και για να καταγράψουν τη διαδικασία παρασκευής τους.

Η μπουγάτσα με κρέμα και κιμά, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, τα κεφτεδάκια με βουβαλίσιο κρέας, το μυδοπίλαφο, το τσουρέκι, τα τρίγωνα Πανοράματος και το σαγανάκι σε όλες τις μορφές του είναι μεταξύ των εδεσμάτων που θα παρελάσουν στις οθόνες των τηλεθεατών. Ηδη ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα σε τρία εστιατόρια, σε ένα ζαχαροπλαστείο και ένα μπουγατσάδικο, όπου καταγράφηκε το άνοιγμα του χειροποίητου φύλλου.

Φρέσκα ψάρια

Γυρίσματα έγιναν επίσης στον Ναυτικό Ομιλο, όπου μαγειρεύτηκαν φρέσκα ψάρια. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε λαϊκές αγορές και παραδοσιακά παντοπωλεία, ένα αφιέρωμα σε συνταγές με ροδάκινα στη Νάουσα κ.λπ. Ξεχωριστή θέση θα έχει ο κρόκος Κοζάνης, που θα μαγειρευτεί σε στούντιο στη Βρετανία. «Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια που κάνουμε για να "πουλήσουμε" το γαστρονομικό προϊόν μας, που μπορεί να θεωρείται αυτονόητο για τους Ελληνες, όμως είναι παγκοσμίως άγνωστο» σημειώνει ο υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπασμαδέλης, που συνοδεύει την αποστολή.


Keywords
Τυχαία Θέματα