Αθεόφοβοι χρυσοθήρες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑθεόφοβοι χρυσοθήρεςΤρίτη, Μάρτιος 12, 2019 - 18:19

❱❱ Οι... Ιντιάνα Τζόουνς που έψαχναν για λίρες άνοιξαν μέχρι και τρύπα σε ιερό ναό στα Κανάλια Μαγνησίας

Σεντούκια με χρυσές λίρες ονειρεύονταν να βρουν μέσα σε μια εκκλησία στη Μαγνησία άγνωστοι χρυσοθήρες, οι οποίοι επιδόθηκαν σε λαθρανασκαφή στο εσωτερικό της προξενώντας σημαντικές ζημιές.

Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια, που χρονολογείται τα τελευταία χρόνια του 12ου, αρχές του 13ου αιώνα, γίνεται για πολλοστή φορά στόχος κυνηγών θησαυρών, οι οποίοι αυτή τη φορά έσκαψαν τον χώρο πίσω από το Ιερό δημιουργώντας

έναν μεγάλο λάκκο, που άφησε άναυδο τον ιερέα όταν τον αντίκρισε την επομένη. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν οι επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς άρπαξαν κάτι φεύγοντας.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό το Σάββατο από τον εφημέριο του χωριού, ο οποίος επισκέφθηκε τον ναό προκειμένου να ξεναγήσει κόσμο που είχε επισκεφθεί τη λίμνη Κάρλα. Μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του, κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, άνδρες του οποίου έκαναν αυτοψία στον βυζαντινό ναό, που είναι ένας από τους παλιότερους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και σε όλη τη Μαγνησία.

Οι επίδοξοι χρυσοθήρες εκτιμάται ότι έδρασαν το χρονικό διάστημα από τη νύχτα της Παρασκευής έως και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ναός γίνεται στόχος χρυσοθήρων, οι οποίοι χτυπούν και ξαναχτυπούν στην περιοχή, ψάχνοντας απεγνωσμένα για λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα