Ασφυξία και σήμερα από την αφρικανική σκόνη, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑσφυξία και σήμερα από την αφρικανική σκόνη, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίαςΠέμπτη, Μάρτιος 24, 2016 - 15:37

Γι' άλλη μια μέρα θα μας ταλαιπωρήσει το νέφος αφρικανικής σκόνης που χθες έκρυψε τον ήλιο σε πολλές περιοχές της χώρας!

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεσημέρι της Τετάρτης η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων άγγιξε στιγμιαία τα 800 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα στη Μεθώνη, ενώ στα Χανιά έσπασε τα...

κοντέρ, με μέγιστη τιμή τα 2.150 μικρογραμμάρια. Η μεταφορά σκόνης θα συνεχιστεί και σήμερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ υποχώρηση του φαινομένου αναμένεται από αύριο.

Από αύριο βοριάδες

Πάντως για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17-19 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Αύριο οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα φέρουν νέα πτώση της θερμοκρασίας, που θα συνοδευτεί από χιόνια στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ενώ το Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά. Τέλος, άστατος καιρός με τοπικές βροχές προβλέπεται για την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα