Ασφαλής προορισμός για Βρετανούς η Ελλάδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑσφαλής προορισμός για Βρετανούς η ΕλλάδαΠέμπτη, Ιούνιος 30, 2016 - 17:19

Η Ελλάδα είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στη Μεσόγειο για τους Βρετανούς τουρίστες σύμφωνα με το Foreign Office, το οποίο εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι υπάρχει «σοβαρός και ευθύς κίνδυνος σε

τουριστικά θέρετρα ανά την Ευρώπη» και όχι μόνο, από τρομοκρατικές ομάδες όπως είναι ο ISIS. Η χώρα μας όμως δεν κατατάσσεται στις χώρες υψηλού κινδύνου, αλλά αντίθετα θεωρείται ότι αντιμετωπίζει γενικό και ασαφή κίνδυνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Sun σχολιάζει πως σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Κροατία είναι από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στη Μεσόγειο.

Στον αντίποδα προορισμός υψηλού κινδύνου θεωρείται η Γαλλία, εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι. Παρόλο που δεν έχει δεχτεί πρόσφατα χτύπημα από τρομοκράτες, το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία καθώς οι Αρχές συνέλαβαν άτομα που στρατολογούσαν Ισπανούς για να πολεμήσουν στη Συρία.

Οπως είναι αναμενόμενο, ο κίνδυνος για τους Βρετανούς στην Τουρκία είναι υψηλός. Το ίδιο ισχύει για την Αίγυπτο, μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους που οδήγησε τον θάνατο 224 ανθρώπους, και την Τυνησία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με 37 νεκρούς σε παραλία μπροστά από ξενοδοχείο στην πόλη Σους.
Οσο για τα κλασικά λάθη των Βρετανών, στον χάρτη που δημοσιεύει η «Sun» η Κρήτη δεν περιλαμβάνεται στην ελληνική επικράτεια, ενώ σ' εκείνον της «Mirror» η Κρήτη λείπει παντελώς από τον χάρτη και η Πελοπόννησος είναι στο «κόκκινο» ως χώρα υψηλού κινδύνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα