Αρπαξαν τις εισπράξεις από τη Σπιναλόγκα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑρπαξαν τις εισπράξεις από τη Σπιναλόγκα!Τρίτη, Αύγουστος 28, 2018 - 17:26

❱❱ Πριν από 60 χρόνια δεν θα διανοούνταν κανείς να πλησιάσει στη Σπιναλόγκα (φωτό), το ξακουστό νησάκι, απέναντι από την Πλάκα, στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες χανσενικοί (λεπροί) από τις αρχές του 20ού αιώνα έως το 1957.

Ομως, πλέον το διάσημο μνημείο είναι ανοιχτό σε όλους, ακόμα και σε κακοποιούς!

Αγνωστοι κατάφεραν να ξαφρίσουν σε ανύποπτο χρόνο τις εισπράξεις του αρχαιολογικού χώρου της Σπιναλόγκας, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Οπως ανέφεραν

πληροφορίες των τοπικών μέσων, η κλοπή διαπιστώθηκε χθες το πρωί, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να ενημερώσουν το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία.

Οι Αρχές ερευνούν για τον εντοπισμό των δραστών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο δράσης τους. Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, οι επιτήδειοι πιθανότατα διέφυγαν είτε ανάμεσα στο πλήθος των επισκεπτών, που φτάνει καθημερινά στο νησί, είτε με κάποιο πλωτό μέσο, σε ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος είναι κλειστός για τους επισκέπτες. Πάντως, παραμένει άγνωστο το ακριβές ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες, εκτιμάται ωστόσο ότι υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Σπιναλόγκας είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα σε πανελλαδικό επίπεδο. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της TripAdvisor, ήταν το δεύτερο διασημότερο μνημείο της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη για το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα