Αρένα το Εφετείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑρένα το ΕφετείοΤετάρτη, Φεβρουάριος 15, 2017 - 18:12

Εισβολή αντιεξουσιαστών στη δίκη της Χ.Α.! Αγρια επεισόδια με σπασμένα γραφεία, μπουκάλια και... πυροσβεστήρες πριν από την παρέμβαση των ΜΑΤ!

Σε ρινγκ μετατράπηκε χθες η αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών όπου εδώ και 22 μήνες δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής,

όταν εισέβαλαν αντιεξουσιαστές και άρχισε «μάχη» με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εκσφενδονίστηκαν μπουκάλια και άνοιξαν πυροσβεστήρες μέσα στην αίθουσα-αρένα, με την Αστυνομία να παίζει τον ρόλο διατητή στο άγριο «ματς».

Ολα άρχισαν όταν ένας μάρτυρας στην υπόθεση για το στέκι Αντίπνοια, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, δέχτηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών το 2008, αρνήθηκε να αρχίσει την κατάθεσή του, αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στους «συντρόφους» του αντιεξουσιαστές, καθώς υπήρχαν άδεια έδρανα στην αίθουσα. «Δεν αρχίζω την κατάθεσή μου, αν δεν μπουν οι σύντροφοί μου» είπε συγκεκριμένα, για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο: «Δεν θα πείτε εσείς τι θα κάνει το δικαστήριο».

Σε εκείνο το σημείο τα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα εκείνοι να μπουκάρουν στην αίθουσα, να προκληθεί πανδαιμόνιο και το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίαση.

Χαώδες τοπίο

Οι δύο πλευρές απείχαν μόλις λίγα εκατοστά, όταν στην αίθουσα εισέβαλε μία διμοιρία των ΜΑΤ για να τους χωρίσει. Τότε άνοιξε ένας πυροσβεστήρας, άρχισαν να πετάγονται μπουκάλια και, μόλις η εικόνα «καθάρισε», το τοπίο ήταν χαώδες: σπασμένα γραφεία, πανικόβλητος κόσμος, κηλίδες αίματος στο πάτωμα!



Η ένταση, πάντως, κορυφώθηκε όταν κάποιος φέρεται ότι φώναξε στη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος;» και εκείνη άρχισε να τον αναζητάει, λέγοντας «ποιος το είπε αυτό;».
Κατά πληροφορίες, η οικογένεια Φύσσα θα υποβάλει μήνυση για τη φραστική επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχτηκε, ζητώντας τον εντοπισμό του. Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σχολίασε: «Δεν τους βγαίνει η δίκη και έστειλαν τα αριστερά τάγματα εφόδου να τη διαλύσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα