Αποζημίωση 260.000 € στους γονείς του 14χρονου που «έφυγε» λόγω εσφαλμένης εκτίμησης των για ιατρών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑποζημίωση 260.000 € στους γονείς του 14χρονου που «έφυγε» λόγω εσφαλμένης εκτίμησης των για ιατρών Τρίτη, Νοέμβριος 14, 2017 - 11:50

❱❱ Αποζημίωση «μαμούθ», ύψους 260.000 ευρώ, θα πληρώσει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Ελληνικό Δημόσιο στην οικογένεια ενός 14χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1998 εξαιτίας εσφαλμένης εκτίμησης των γιατρών.

Το ΣτΕ επικύρωσε την εφετειακή απόφαση, η οποία επιδίκαζε το ποσό ως αποζημίωση των συγγενών του άτυχου παιδιού για την ψυχική οδύνη τους. Ο μικρός μαθητής είχε μεταφερθεί στις 22 Φεβρουαρίου

του 1998 σε νοσοκομείο της Ηπείρου με υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και ναυτία, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις και οι γιατροί είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας.

Μάλιστα, ο εφημερεύων ειδικευόμενος γιατρός είχε διαγνώσει ιογενή λοίμωξη και ο 14χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Ωστόσο, τα ξημερώματα είχε μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του είχε επέλθει συνεπεία «αμφοτερόπλευρης αιμορραγίας των επινεφριδίων λοιμώδους αιτιολογίας». Οι γιατροί του νοσοκομείου παραπέμφθηκαν σε δίκη, όμως μόνο ο ειδικευόμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα