Από τα μαγιό στις... ομπρέλες

13:13 3/5/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπό τα μαγιό στις... ομπρέλεςΠέμπτη, Μάιος 3, 2018 - 13:12

❱❱ Τη θέση του καλοκαιρινού σκηνικού παίρνουν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας το Ιόνιο και από το μεσημέρι την Ηπειρο και πιθανότατα τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Παράλληλα, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από τις βραδινές ώρες, ενώ αύριο οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Σήμερα στην Αττική θα υπάρχει συννεφιά και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες θα περιοριστούν το μεσημέρι και το απόγευμα μόνο στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα