Απαγορευτικό τα 7.000.000 €

ΑΘΛΗΤΙΚΑΚρίθηκε παράνομη η επιχορήγηση στον ΠΑΟΑπαγορευτικό τα 7.000.000 €Τρίτη, Σεπτέμβριος 16, 2014 - 13:35

Τεράστιο εμπόδιο στην προγραμματισμένη αναβάθμιση του γηπέδου της Λεωφόρου, καθώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίθηκε παράνομη η επιχορήγηση των 7 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει να καταβάλει η Περιφέρεια Αττικής στον Παναθηναϊκό.

Η σύμβαση (ψηφίστηκε τον Ιούλιο) είχε μεταβιβαστεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό, οι σύμβουλοι του οποίου επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη

επιχορήγηση είναι αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον και παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας.

Οι λόγοι της απόρριψής της είναι δύο, σύμφωνα με το κλιμάκιο του Ελεγκτικού: θεωρείται μη σύννομη η παροχή δημοσίου χρήματος σε ένα αθλητικό σωματείο προκειμένου αυτό να ανακατασκευάσει τις εγκαταστάσεις του.

Λαμβάνεται υπόψη η πιθανή κατασκευή ενός νέου γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό (την προσεχή πενταετία) και, συνεπώς, δεν υφίσταται λόγος να δαπανηθούν κρατικοί πόροι για την ανακαίνιση.

Πολύ σημαντικό: την απόφαση μπορεί να την προσβάλει μόνο η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Αναμένεται η στάση της Ρένας Δούρου, που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της (για το ποσό).

∆ιαφωνία

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Παναθηναϊκός (ΠΑΕ και Ερασιτέχνης) διαφωνεί με τη μεταστέγασή του στον Βοτανικό, κάτι που επιθυμεί ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Εντονες ήταν οι παρατηρήσεις του Γιάννη Αναστασίου στους παίκτες του για την εικόνα που παρουσίασαν στη Μυτιλήνη.

Ο τεχνικός του ΠΑΟ επεσήμανε πολλά από τα λάθη τους, ενώ τόνισε ότι, για ακόμη μια φορά, πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο. «Η εικόνα ήταν πολύ κακή, χάσαμε ευκαιρίες, και αυτή τη φορά το πληρώσαμε. Πέσαμε στην παγίδα του αντιπάλου» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Αναστασίου, τονίζοντας πως επιβάλλεται να αφήσουν πίσω τον αγώνα με την Καλλονή, καθώς ακολουθεί το ματς με την Ντιναμό Μόσχας (διαιτητής ορίστηκε ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο).

Βαγγέλης Μελέκογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα