Ανοίγει πάλι το μαγαζί του Μπάμπη Λαζαρίδη

SHOWBIZΑνοίγει πάλι το μαγαζί του Μπάμπη ΛαζαρίδηΠαρασκευή, Δεκέμβριος 12, 2014 - 16:10

Εξι χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη, το νυχτερινό μαγαζί Μούσες ανοίγει και πάλι τις πύλες του με νέα ονομασία («Μεσάνυχτα και κάτι...»), αλλά και καινούργιο σχήμα. Η απόφαση ανήκει στον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία Γιώργο Κόττο, ο οποίος έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια κατάφερε όχι μόνο να ξεδιαλύνει παλιές υποθέσεις και εκκρεμότητες,

αλλά και να πάρει στην κατοχή του τα κλειδιά του μαγαζιού, από το οποίο πέρασαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην «Espresso» ο Γιώργος Κόττος, που φωτογραφήθηκε μέσα στους εγκαταλειμμένους όλα αυτά τα χρόνια χώρους του πιο δημοφιλούς κάποτε μαγαζιού της Συγγρού, τα πάντα θα είναι έτοιμα λίγο πριν από τις γιορτές, ενώ το σχήμα που θα αναλάβει τη διασκέδαση του κόσμου θα αποτελέσει το εισιτήριο για μια πετυχημένη πορεία.
«Το μαγαζί αυτό το πονέσαμε, το αγαπήσαμε. Ημουν δίπλα στον Μπάμπη από την πρώτη χρονιά που το λειτούργησε ως Sfera, αλλά και αργότερα που το μετονόμασε Μούσες. Ημουν εκεί και όταν το ανακαίνισε και το μετέτρεψε σε στολίδι της νύχτας, αξίας τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ, για χάρη της αγαπημένης του Αγγελικής Ηλιάδη» αναφέρει ο νέος επιχειρηματίας και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι πως μου πήρε αρκετό καιρό μέχρι να βρω την άκρη με όλα αυτά που παράνομα είχαν συμβεί, με τους υποψήφιους μνηστήρες να το διεκδικούν ο ένας μετά τον άλλον, αλλά τελικά τα κατάφερα. Δεν γινόταν διαφορετικά, αφού και η εταιρία που είχε ιδρύσει στο όνομά μου ο Μπάμπης, η Γ. ΚΟΤΤΟΣ ΕΠΕ, αλλά και το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του μαγαζιού είναι όλα στο όνομά μου. Απλώς κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον εγκλεισμό μου στις φυλακές από παλαιότερα χρέη -επίσης εταιρίας που είχε ο επιχειρηματίας στο όνομά μου-, που δεν πρόλαβε να ξεδιαλύνει, με αποτέλεσμα να πέσουν όλα πάνω μου».

Ονειρα για το μέλλον

Εδώ και έναν χρόνο ο Γιώργος εκτίει την ποινή του σκουπίζοντας δρόμους και πλατείες, καθώς είναι υποχρεωμένος να προσφέρει κοινωφελή εργασία στον Δήμο Ρέντη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον.

Μάλιστα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» (στις 9 Σεπτεμβρίου 2014) ο ίδιος αποκάλυψε όλο το χρονικό της σχέσης του με τον Μπάμπη Λαζαρίδη, από την πρώτη τους γνωριμία το 1997 μέχρι και τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου 2008 που έφυγε με τον πιο τραγικό τρόπο από τη ζωή ο επιχειρηματίας: «Η σχέση μου με τον Μπάμπη ήταν εξαιρετική. Για μένα υπήρξε κάτι παραπάνω από συνεργάτης ή απλός φίλος, ήταν αδελφός. Τον σεβόμουν και με σεβόταν, γι' αυτό δεν τον ξεχνάω στιγμή.

»Για μένα δεν είναι τυχαίο που κατάφερα έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του να πάρω και πάλι τα κλειδιά και να κάνω όνειρα για το μέλλον. Το μαγαζί αυτό πρέπει να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία και να γίνει και πάλι ένα κόσμημα στη Συγγρού, όπως ακριβώς το ονειρευόταν και ο Μπάμπης» καταλήγει ο Γιώργος Κόττος, που μας ξενάγησε από την κεντρική σάλα με το κρυφό ασανσέρ που ένωνε το καμαρίνι της Αγγελικής Ηλιάδη με την πίστα μέχρι στα καμαρίνια, στην κουζίνα και σε όλους τους χώρους του μαγαζιού.

Θάνο Μακρογαμβράκη
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα