Ανάρπαστος ο ήλιος της Βεργίνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑνάρπαστος ο ήλιος της ΒεργίναςΤετάρτη, Μάρτιος 21, 2018 - 13:23

❱❱ Οι Θεσσαλονικείς αγοράζουν τρελά (λόγω Σκοπιανού και 25ης Μαρτίου) σημαίες με το μακεδονικό σύμβολο

Εν όψει της εθνικής επετείου και με τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό να τρέχουν, οι ελληνικές σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας γίνονται ανάρπαστες από τους Θεσσαλονικείς, που θέλουν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να διατρανώσουν και με αυτό τον τρόπο την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Το φρόνημα παραμένει υψηλό» επισημαίνει

ο ιδιοκτήτης βιοτεχνίας και καταστήματος που πουλά σημαίες Θόδωρος Ψωμιάδης και προσθέτει: «Οι περισσότεροι επιλέγουν σημαία μήκους 1,5 μέτρου, όμως υπάρχουν και αρκετοί που θέλουν μεγαλύτερες. Αυτές τις μέρες, της εθνικής επετείου, παππούδες και γιαγιάδες έρχονται με συγκίνηση και αγοράζουν σημαίες, θέλοντας να εμφυσήσουν στα εγγόνια τους την αγάπη για την πατρίδα».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας θα εορταστεί με κάθε επισημότητα στη Θεσσαλονίκη, που θα σημαιοστολιστεί από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια και τα δημοτικά καταστήματα. Η επίσημη έπαρση και υποστολή της σημαίας στον Λευκό Πύργο θα γίνει με μέριμνα του Γ' Σώματος Στρατού.

Πανηγυρικός εορτασμός

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού, πανηγυρικός εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατάθεση στεφάνων σε μνημεία ηρώων. Την Κυριακή θα ηχούν από το πρωί χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ οι φιλαρμονικές θα διέλθουν από τις κεντρικές οδούς παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

Στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Της του Θεού Σοφίας θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και στις 11.15 το πρωί θα παρελάσουν με εθνικές ενδυμασίες αντιπροσωπευτικά τμήματα σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, Ερυθροσταυριτισσών, Μακεδονομάχων και στρατιωτικών τμημάτων.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα