Αγρια δολοφονία δύο φίλων σε χαράδρα της Μάνης

COVER STORYΑγρια δολοφονία δύο φίλων σε χαράδρα της ΜάνηςΠέμπτη, Αύγουστος 21, 2014 - 11:45

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η άγρια δολοφονία των δύο νεαρών, τους οποίους γάζωσαν με σφαίρες και τους πέταξαν σε γκρεμό στη δυτική Μάνη! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν δύο νεαρούς, ηλικίας 19 χρόνων, βάσει ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής Καλαμάτας μετά την ανάκρισή τους, κατά την οποία προέκυψε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία

των δύο bodybuilders.
Τα άτυχα θύματα είναι ο 25χρονος σύμβουλος διατροφής Κωνσταντίνος Σγούρος από την Καλαμάτα και ο 26χρονος επαγγελματίας οπλίτης Γιάννης Κομμάτης από τη Σάμο, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια. Οι σοροί τους βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης μέσα σε χαράδρα βάθους 7 μέτρων στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας - Καρδαμύλης, στην αγροτική περιοχή Λίμνα, με τα σώματά τους διάτρητα από σκάγια κυνηγετικού όπλου!

Ο ένας 19χρονος, μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας, και ο συνομήλικος φίλος του από την Καλαμάτα, που σκότωσαν τους δύο άτυχους νέους και πέταξαν τα πτώματα σε χαράδρα βάθους στην περιοχή του Κάμπου, είχαν ως κίνητρο τη συναλλαγή με τα θύματα για τη διακίνηση σκευασμάτων διατροφής και αναβολικών που χρησιμοποιούν άτομα που γυμνάζονται εντατικά σε γυμναστήρια. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος φέρεται να είχε κάνει παραγγελία στον 25χρονο σύμβουλο διατροφής Κωνσταντίνο Σγούρο -τον γνώριζε από το γυμναστήριο όπου πήγαιναν μαζί- μεγάλης ποσότητας αυτών των σκευασμάτων και είχε δώσει επίσης μεγάλο χρηματικό ποσό.
Αυτή η παραγγελία φαίνεται να ήταν η αιτία της διαφοράς που προέκυψε μεταξύ των δύο αντρών, με αποτέλεσμα τη δολοφονία, η αγριότητα της οποίας είναι άνευ προηγουμένου, καθώς ο δράστης και ο συνεργός του φέρονται να βασάνισαν μέχρι λιποθυμίας τα θύματά τους και όταν πια αυτά είχαν «λυγίσει» και είχαν γονατίσει από τα χτυπήματα, ο ίδιος τους εκτέλεσε πυροβολώντας τους πισώπλατα στο κεφάλι και στην πλάτη για παραδειγματισμό. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, τα θύματα πριν δολοφονηθούν είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια και στη συνέχεια εκτελέστηκαν πισώπλατα με πυροβολισμούς και μάλιστα εξ επαφής, καθώς φέρουν εγκαυματικά τραύματα στις πύλες εισόδου των βολίδων του όπλου.

Στο μεταξύ, αργά χθες το απόγευμα αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας ανακάλυψαν πεταμένη σε ερημικό σημείο του επαρχιακού οδικού δικτύου Καλαμάτας - Καρδαμύλης τη μοτοσικλέτα του ενός εκ των θυμάτων. Πρόκειται για τη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δύο νέοι προκειμένου να μεταβούν στο ραντεβού του θανάτου που είχαν με τους δράστες. Παράλληλα βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η καραμπίνα που χρησιμοποιήθηκε για το μακελειό στο αυτοκίνητο της οικογένειας του 19χρονου, ο οποίος υπέδειξε πού το είχε αφήσει.
Το θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο νέων, που τους ένωνε η αγάπη τους για τη γυμναστική, άρχισε το βράδυ της Κυριακής, όταν ο 25χρονος Κώστας Σγούρος πήγε με τη μοτοσικλέτα του από την Καλαμάτα στη Μαντίνεια για να πάρει τον φίλο του από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν μαζί με τη φίλη του. Στην ερώτηση της ανυποψίαστης κοπέλας σχετικά με τον προορισμό τους, ο μόνιμος οπλίτης απάντησε: «Πάμε με τον Κώστα να δούμε ένα αυτοκίνητο κοντά στην Καρδαμύλη και ερχόμαστε».
Ομως η ώρα περνούσε και οι δύο φίλοι δεν έδιναν σημεία ζωής... Ετσι, ανήσυχη πια, η κοπέλα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο στο κινητό του φίλου της, το οποίο όμως ήταν κλειστό. Καταλαβαίνοντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί, κατήγγειλε την εξαφάνιση των δύο ανδρών στην Αστυνομία, που ξεκίνησε αγώνα δρόμου για να τους εντοπίσει.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αμέσως πως τα θύματα της εγκληματικής ενέργειας είχαν δολοφονηθεί σε άλλο σημείο και οι δράστες είχαν μεταφέρει τα πτώματα στο γεφυράκι του Κάμπου Αβιας και τα είχαν ρίξει στη χαράδρα. Μάλιστα ο Σγούρος δεν φορούσε την μπλούζα και τα παπούτσια του, ενώ η μοτοσικλέτα του δεν βρέθηκε στο σημείο απ' όπου οι δράστες έριξαν τα πτώματα των δύο νέων στη χαράδρα.
Ο 25χρονος Κώστας Σγούρος δούλευε περιστασιακά ως πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της περιοχής, ενώ στον περίγυρό του έλεγε πως κατά το παρελθόν εργαζόταν στη φρουρά ενός εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας και το όνειρό του ήταν να ανοίξει κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής.

Ο γυμναστής, τα τατουάζ και ο «αγαθός γίγαντας»

Η μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς bodybuilding είχαν ενώσει τους δύο φίλους που βρήκαν μαζί τον θάνατο στη δυτική Μάνη. Ομως σε αυτά περιοριζόταν και η σχέση τους, καθώς επαγγελματικά είχαν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν για ποιο λόγο μπήκαν στο μάτι των δολοφόνων, καθώς τίποτε δεν φαίνεται να τους συνέδεε με την παρανομία, ούτε είχαν απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές Αρχές. Εξετάζουν όμως την πιθανότητα τα εθνικιστικού και αρχαιοελληνικού περιεχομένου τατουάζ που είχαν στο σώμα τους οι δύο φίλοι να ενόχλησαν τους δράστες!

Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος καταγόταν από την Αρχαία Ολυμπία, αλλά κατοικούσε στον Πειραιά, πριν μετακομίσει τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Καλαμάτα, όπου είχε αποφοιτήσει από το Επαγγελματικό Λύκειο και εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής, ενώ διατηρούσε και ένα μικρό γυμναστήριο. Συμμετείχε τακτικά σε αγώνες bodybuilding και μάλιστα είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των Juniors στο Κύπελλο «Μr Οδύσσεια» της WABBA-ΠΕΣΔ το 2011. Φωτογραφίες από τις επιτυχίες του ανέβαζε συχνά στον τοίχο του στο facebook.
Ο 26χρονος Γιάννης Κομμάτης, που κατοικούσε στο Κοκκάρι της Σάμου, είχε σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων στο Μαυρογένειο ΤΕΕ. Ομως προτίμησε να κάνει καριέρα στον στρατό και είχε γίνει επαγγελματίας οπλίτης φτάνοντας στον βαθμό του δεκανέα. Μάλιστα, λόγω της σωματικής του δομής, υπηρετούσε σε ευαίσθητη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων στο νησί. Οι συνάδελφοί του τον αγαπούσαν ιδιαίτερα και του είχαν προσδώσει το παρατσούκλι «αγαθός γίγαντας». Τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε κανονική άδεια από τη μονάδα του και αποφάσισε να τις περάσει μαζί με τον στενό του φίλο Κώστα Σγούρο και άλλα άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος.

Μηνύματα αγάπης και αποχαιρετισμού από το facebook

Η τραγική δολοφονία των δύο νεαρών συγκλόνισε τους συγγενείς και τους φίλους τους, που τους αποχαιρέτησαν με μηνύματα και μαύρες κορδέλες στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο facebook, δηλώνοντας τη θλίψη τους και στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Μεταξύ αυτών, γράφουν:
- Φίλε Κώστα αντίο. Αναπαύσου εν ειρήνη.
- Καλό ταξίδι, συλλυπητήρια στην οικογένεια.
- Καλό ταξίδι, ρε φιλαράκι... Θα μας λείψεις, φίλε μου.
- Φίλε Κώστα, χτες είχα υπηρεσία, προχτές μιλούσαμε μαζί... Μου έλεγες τα σχέδια για τον χειμώνα... Μου έλεγες για τους προβληματισμούς σου... Και πάντα βρίσκαμε άκρη... ΤΩΡΑ, ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ??? Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ... ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... Εύχομαι ολόψυχα καλό παράδεισο, ρε μάγκα...
- Καλό ταξίδι, αθλητή.
- Κώστααααα, καλό ταξίδι... Θα μας λείψεις, φίλε μου, ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ...
- Οποτε χρειάστηκα τις συμβουλές σου ήσουνα πάντα εκεί να βοηθήσεις με τις γνώσεις σου... Δεν υπάρχουν λόγια... Εφυγες πολύ γρήγορα και τόσο άδικα... Καλό ταξίδι, φίλε, θα σε θυμάμαι έτσι πάντα χαμογελαστό.
- Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Μπορεί να είχαμε μιλήσει λίγες φορές αλλά είχα καταλάβει ότι ήσουν ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Καλό σου ταξίδι...
- Αδερφέ, δεν μπορώ να το πιστέψω και να το συνειδητοποιήσω!! Θα 'σαι για πάντα μέσα στην καρδιά μου... Καλό ταξίδι, ΑΔΕΡΦΕ!!
- Είναι κάποιες στιγμές όπως τώρα, που τα λόγια είναι πάντα πολύ λίγα και εντελώς περιττά. Ολα ανατρέπονται σε μια στιγμή. Καλό ταξίδι, αγόρι μου, και δύναμη στους δικούς σου που μένουν πίσω. Θα σε θυμάμαι πάντα με το χαμόγελο που έμπαινες στο γυμναστήριό μου... R.I.P.
- Ξαδερφούλη μμ καλοοο ταξίδιι να έχεις και να προσέχεις εκεί που παςςς... θαα μμ λείψεις πολύ, όσο δεν πάειιιι, θα σ' αγαπάω για πάντα.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
συλληψεις, καλαματα, συμμετοχή, bodybuilding, ολυμπια, πειραιας, facebook, τεε, θλίψη, συλλυπητήρια, ηθοσ, εφυγες, κινηση στους δρομους, σγουρος, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, στρατος, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, μακελειο, καρδαμυλη, ηθοσ, θλίψη, αδεια, αστυνομια, αυτοκινητο, θριλερ, καριερα, νησι, ονειρο, τεε, τηλεφωνο, φωτογραφιες, ωρα, bodybuilding, αγαπη, αγροτικη, αγωνες, αυγουστος, ανθρωπος, αρχαια, αρχαια ολυμπια, βραδυ, γινει, δυναμη, δωσει, δυτικη, ειρηνη, εφυγες, ζωης, υπηρεσια, κινητο, κυπελλο, λυκειο, λογια, λογο, μανη, ματι, μηνυματα, μηχανικος, μικρο, νεκροτομη, ξενοδοχειο, παντα, οικογενεια, οκτω, παπουτσια, πυλες, ραντεβου, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, συμπληρωματα, συλλυπητήρια, σωμα, συμπληρωματα διατροφης, σχεδια, τατουαζ, φιλε, χαμογελο, κωνσταντινος, αγορι, φιλοι, γνωσεις, ησουνα, ιδιαιτερα, κλειστο, κοπελα, καρδια, κωστας, σωματα, ταξιδι, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα