«Αυτοκίνητο» με ακτίνες Χ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Αυτοκίνητο» με ακτίνες Χ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής! Παρασκευή, Δεκέμβριος 2, 2016 - 17:06

Με ακτίνες Χ ρίχνεται στη μάχη της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών! Το νέο υπερσύγχρονο «αυτοκίνητο» Χray, δωρεά της εταιρίας Παπαστράτος, παρουσίασε χθες στο τρίτο Τελωνείο Πειραιά η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πρόκειται για το πρώτο σύγχρονο αυτοκινούμενο μηχάνημα με ακτίνες Χ, το οποίο έχει πλέον στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου. Στόχος, όπως ανακοίνωσε

η κυρία Παπανάτσιου, είναι να αγοραστούν το επόμενο διάστημα τέσσερα τέτοια οχήματα.

Οπως είπε η υφυπουργός, τα κέρδη είναι τόσο μεγάλα, που επιτρέπουν στους λαθρεμπόρους να χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα, ενώ σημείωσε ότι τα φορολογικά έσοδα τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται σε ποσοστό 5-10 μονάδες κάτω από το επίπεδο της Ευρώπης, κυρίως λόγω της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, αλκοολούχα ποτά και καπνικά.

Σύγχρονο σκάνερ

Ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε σε περιστατικό, το οποίο, όπως είπε, τον έφερε σε αμηχανία: Στο Τελωνείο των Κήπων στη Θράκη, ο Τούρκος τού παρουσίασε πώς λειτουργεί το δικό τους σύγχρονο σκάνερ, μηχάνημα που δεν διέθετε τότε η Ελλάδα!
Εκ μέρους της «Παπαστράτος», ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Χαρπαντίδης τόνισε ότι η εταιρία είναι σύμμαχος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και από το 2012 έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καπνικά, το οποίο έχει αυξηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016 στο 16% της αγοράς, από 3% που ήταν το 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα