Αυτοί έφαγαν τον «Μπρούνο»;

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑυτοί έφαγαν τον «Μπρούνο»;Παρασκευή, Ιούνιος 20, 2014 - 15:14

Μια ιερόδουλη από τη Βουλγαρία και ο ομοεθνής μαστροπός της συνελήφθησαν στη Χαλκιδική ως οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας του Ηλία Φανούρη, γνωστότερου ως «Μπρούνο, το Greek kamaki»! Ο άτυχος 64χρονος, που κέρδιζε τα προς το ζην ως πλανόδιος μικροπωλητής, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή απανθρακωμένος μέσα στο μικρό σπίτι όπου διέμενε, στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την 37χρονη Βουλγάρα εξέδιδε αντί αμοιβής ο 35χρονος ομοεθνής της κι ένας από

τους πελάτες ήταν και το θύμα.
Εκτιμάται ότι ο 64χρονος και ο 32χρονος το μοιραίο βράδυ καβγάδισαν για οικονομικές διαφορές, κάτι που ενισχύουν οι μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι λίγο πριν από την εκδήλωση της φωτιάς άκουσαν τον «Μπρούνο» να φωνάζει το όνομα του Βούλγαρου. Αμέσως μετά το έγκλημα ο μαστροπός και η νεαρή ιερόδουλη έφυγαν από τη Ρόδο -πιθανότατα με πλοίο- και έφτασαν στη Χαλκιδική από όπου σχεδίαζαν να φύγουν με αυτοκίνητο για τη Βουλγαρία ή άλλη χώρα.

Το κατάλαβαν

Από την πρώτη στιγμή, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που συμμετείχαν στις έρευνες, είχαν αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του «Μπρούνο». Αρχικά, οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να σβήσουν τη φωτιά αντιλήφθηκαν ότι δεν ξεκίνησε από ατύχημα, ενώ ο ιατροδικαστής κατάφερε να ανακαλύψει στο πλήρως απανθρακωμένο πτώμα τρία βαθιά τραύματα σε θώρακα και κοιλιά, που δημιουργήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο κι επέφεραν τον θάνατό του. Το γεγονός αυτό εκλήφθηκε ως εγκληματική ενέργεια και ξεκίνησαν αμέσως οι έρευνες για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας που είχε παγώσει την κοινωνία του νησιού.

Ετσι, το περασμένο Σάββατο που το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου ξεκίνησε έρευνα, ενώ αξιοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί, με αποτέλεσμα να μάθουν την ταυτότητα των υπόπτων και να ανακαλύψουν το μέρος όπου βρίσκονταν. Αμέσως δόθηκε σήμα στους αστυνομικούς του Πολύγυρου Χαλκιδικής όπου είχαν εντοπιστεί και η σύλληψη του 35χρονου Βούλγαρου και της 37χρονη συμπατριώτισσάς του έγινε προχθές το βράδυ, έπειτα από έκδοση ενταλμάτων. Ηδη ξεκίνησε η μεταγωγή τους στη Ρόδο όπου αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και εμπρησμό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους και ξένα πράγματα. Αν στη συνέχεια προκύψει ότι η Βουλγάρα δεν εμπλέκεται στη δολοφονία, θα απαλλαγεί των συγκεκριμένων κατηγοριών.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα