Αφιέρωμα «Telegraph» στην «εγκληματική οργάνωση»

ΑΘΛΗΤΙΚΑΑφιέρωμα «Telegraph» στην «εγκληματική οργάνωση»Παρασκευή, Ιούλιος 17, 2015 - 18:08

Η «εγκληματική οργάνωση» που φέρεται να δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η δράση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του Βαγγέλη Μαρινάκη, του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, και ο ρόλος του Θόδωρου Θεοδωρίδη, γιου του Σάββα Θεοδωρίδη,

βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της «Telegraph».

Η βρετανική ημερήσια εφημερίδα των 500.000 φύλλων συνδέει τον αποκλεισμό της τουρκικής Φενέρμπαχτσε από την UEFA με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός.

Η αναφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη περιέχει και ανατινάξεις: «Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται κατηγορούμενοι είναι ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, και ο νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Εκτός από το ότι κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που κατηύθυνε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Μαρινάκης φέρεται να διέταξε την ανατίναξη του φούρνου που ανήκε σε διαιτητή ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει τις υποδείξεις της οργάνωσης» αναφέρει.

Ο παραλληλισμός με τη Φενέρμπαχτσε είναι ξεκάθαρος, όσο και επικίνδυνος: «Υπάρχουν χτυπητές ομοιότητες μεταξύ του σκανδάλου στην Ελλάδα και αυτού που συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια στην Τουρκία, και είχε ως αποτέλεσμα η UEFA να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε από το Τσάμπιονς Λιγκ τις προηγούμενες δύο σεζόν. Προτού η Φενέρμπαχτσε τιμωρηθεί από την UEFA, είχε τιμωρηθεί με έναn χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι το οποίο είχε επιβληθεί από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτό ακολούθησε, αφού η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε προειδοποιηθεί από τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ότι, αν δεν απέκλειε τον σύλλογο, η Ομοσπονδία θα μπορούσε να τιμωρηθεί μέχρι και οκτώ χρόνια» υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Και συνεχίζει: «Η UEFA αρνήθηκε να σχολιάσει το αν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει παρόμοια προειδοποιηθεί από τον Ινφαντίνο, και, αν όχι, γιατί αυτό δεν έγινε. Επίσης η UEFA δεν απάντησε στο αίτημα να επιβεβαιώσει εάν ο βοηθός του Ινφαντίνο, Θεόδωρος Θεοδωρίδης (γιος του Σάββα Θεοδωρίδη) έχει αποκλείσει τον εαυτό του από κάθε συζήτηση ή απόφαση πάνω στο θέμα του χειρισμού της περίπτωσης του Ολυμπιακού».

Keywords
Τυχαία Θέματα