To «δολοφονικό» βλέμμα της Λιάνη στον μουστακαλή Γιώργο

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος To «δολοφονικό» βλέμμα της Λιάνη στον μουστακαλή ΓιώργοΠαρασκευή, Ιούνιος 24, 2016 - 16:45

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ολα όσα συνέβησαν στα εγκαίνια της έκθεσης στη Βουλή για τον πολιτικό και τον προσωπικό βίο του Ανδρέα

«Τα 'μαθες τα νέα, πατέρα; Εγώ, ο Γιώργος Παπανδρέου, με το

μουστάκι ξανά στη θέση του, η μητριά μου Δήμητρα Λιάνη, ο Κώστας Σημίτης και ο Αλέξης Τσίπρας βρεθήκαμε όλοι μαζί για να θυμηθούμε το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησες και μεγαλούργησε, αλλά και για να τιμήσουμε τη νέα στέγη του, τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εάν έχει χιούμορ ο Γιώργος (που σίγουρα έχει), κάπως έτσι πιστεύω ότι θα σκέφθηκε την ώρα που εγκαινιαζόταν η πολύ ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα Εκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή».

Το περιστύλιο γέμισε από στιγμιότυπα της ζωής του Ανδρέα, στον οποίο, 20 χρόνια μετά, ολόκληρη η Κεντροαριστερά ακόμη υποκλίνεται. Φυσικά, η στήλη μας ήταν εκεί, σε αυτή την παράδοξη κατά κάποιον τρόπο σύναξη, για το νόημα της οποίας μιλούσαν τα βλέμματα όλων.

Τσίπρας με πλατύ χαμόγελο

Ο πρωθυπουργός φαινόταν ιδιαίτερα χαλαρός και ήταν όμορφος μέσα στο πλατύ χαμόγελό του. Η Δήμητρα Λιάνη, που είχε καιρό να επισκεφθεί τη Βουλή, έδειχνε ότι τη βαραίνουν πολύ τα είκοσι χρόνια που πέρασαν από το «φευγιό» του Ανδρέα και στο σώμα, αλλά κυρίως στο πρόσωπο. Μάλιστα, κάποια στιγμή εθεάθη να ρίχνει «δολοφονικό» βλέμμα στον Γιώργο Παπανδρέου. Η ματιά αυτή, εκτός του ότι έλεγε τα πάντα αναφορικά με τη σχέση τους, ήταν «όλα τα λεφτά» της εκδήλωσης! Αντιθέτως, η ίδια ήταν γλυκιά με τον Αλέξη Τσίπρα! Λέτε να «ψήνεται» κάτι; Εκλογές θα έρθουν κάποια στιγμή.

Σκια του εαυτού της η Σοφία

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την άλλη, σε πείσμα του μελανιού που χύθηκε για την απώλεια του μύστακα, το άφησε ξανά πλέριο! Η αδελφή του Σοφία, επίσης, σε τίποτε δεν θύμιζε τον παλιό εαυτό της, καθώς ήταν με πιο πολλά κιλά και με τον χρόνο να φαίνεται αμείλικτος πάνω της. Την έκθεση, λοιπόν, για τον αείμνηστο πρόεδρο εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Μαζί με τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, τα παιδιά του Σοφία, Νίκο, και Αντρίκο, παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Σημίτης και Ιωάννης Γρίβας. Ηταν αυτό που λέμε... μια ωραία ατμόσφαιρα!



Ξεναγός Πετσάλνικος



Το είδαμε κι αυτό! Ο πρώην υπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος και εμπνευστής της έκθεσης για τον Ανδρέα ξενάγησε τον Αλέξη Τσίπρα στα φωτογραφικά στιγμιότυπα της ζωής του ηγέτη. Ξέρετε τι ζήλεψε από αυτά ο πρωθυπουργός; Τον τεράστιο όγκο των πασοκικών συγκεντρώσεων. Αυτό, κ. πρωθυπουργέ, όσο και να το ζηλεύετε. δεν ξαναγίνεται!

Διάλεγαν τελετή

Ενα μνημόσυνο και δύο τρισάγια ήταν ο χθεσινός απολογισμός για τον Ανδρέα. Καθένας έπαιρνε το λουλουδάκι του, διάλεγε τελετή και πήγαινε... Το πρωί, το ΠΑΣΟΚ και ό,τι έχει απομείνει από αυτό τέλεσαν μνημόσυνο. Μετά, η χήρα του Δήμητρα Λιάνη έκανε τρισάγιο στον τάφο του, ενώ αργότερα το ίδιο έκαναν και τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου.

(!)

Η διασταύρωση των διαδρομών του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη ήταν πάντοτε περίεργη, με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να φεύγει από τη ζωή στις 23 Ιουνίου 1996 και τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία να έχει γενέθλια την ίδια ημέρα! Ο πρώην πρωθυπουργός ογδοντάρισε, λοιπόν, χθες. Μαζί του κι εμείς, περιμένοντας την έξοδο από τα Μνημόνια! «Χρόνια πολλά, πρόεδρε».

Keywords
Τυχαία Θέματα