«The Godmother»: Τη «θρυλική» Κολομβιανή έμπορο ναρκωτικών Γκριζέλντα Μπλάνκο θα υποδυθεί η Τζένιφερ Λόπεζ

O κόσμος των ναρκωτικών δεν είναι μόνο για τους άνδρες. Αυτό απέδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο η «νονά» της Κολομβίας Γκριζέλντα Μπλάνκο, η οποία έκανε την πρώτη δολοφονία της σε ηλικία 11 ετών, διοργάνωνε όργια για όλα τα σεξουαλικά γούστα και σκότωσε τους τρεις συζύγους της.

Η «βασίλισσα» της κόκας, με την αυτοκρατορία τού ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων τον χρόνο, που ήταν μικρή στο μάτι -με ύψος μόλις 1,50 μ-, αλλά μεγάλη στην εγκληματική δράση, αφού είχε συνδεθεί με τουλάχιστον 250 δολοφονίες,

θα ενσαρκωθεί τώρα από την Τζένιφερ Λόπεζ (!) στη νέα βιογραφική ταινία του Χόλιγουντ με τίτλο «The Godmother».

Οκτώ χρόνια αφού οι εχθροί της τη σκότωσαν ενώ έκανε ψώνια, η ιστορία της θα ξεδιπλωθεί στη μεγάλη οθόνη και αναμένεται συναρπαστική. Η Μπλάνκο ήταν η πρώτη που έβαλε εκτελεστές ως συνεπιβάτες σε μηχανές για να είναι πιο αποτελεσματικοί στα χτυπήματα αλλά και η πρώτη που κατάλαβε ότι οι γυναίκες μπορούν να μεταφέρουν πιο άνετα ναρκωτικά αφού οι αστυνομικοί τις υποψιάζονται πιο δύσκολα. Μάλιστα, είχε σχεδιάσει και ειδική σειρά πολύχρωμων εσωρούχων που είχαν ειδικές θήκες για τα ναρκωτικά.

Η δολοφονική τάση της δεν είχε να κάνει μόνο με την αδίστακτη στάση της για να βγάλει χρήματα. Είχε να κάνει με το γεγονός ότι απολάμβανε τη δολοφονία. Είχε μάλιστα ζητήσει από τους Los Pistoleros, τη συμμορία της, να μη σκοτώνουν ποτέ κάποιον χωρίς να πάρουν μαζί τους ένα μέλος του θύματος, όπως δάχτυλο ή αυτί, ως τρόπαιο. Η Μπλάνκο είχε από πολύ νωρίς στη ζωή της εξοικειωθεί με τη βία.

Η ίδια γεννήθηκε σε μια πόλη της Κολομβίας με παραπήγματα το 1943 και μεγάλωσε στο Μεντεγίν από τη μητέρα της, μια αλκοολική πόρνη που τη χτυπούσε άγρια. Όπως και τα άλλα παιδιά της περιοχής, εν μέσω βίαιου εμφυλίου, διασκέδαζε σκάβοντας τάφους για τους νεκρούς. Μετά, έγινε πορτοφολού και στα 11 της δολοφόνησε έναν δεκάχρονο τον οποίον είχε απαγάγει όταν η πλούσια οικογένειά του δεν έδωσε λύτρα. Έναν χρόνο μετά έγινε πόρνη και σύντομα γνώρισε τον πρώτο της άνδρα, έναν πλαστογράφο, με τον οποίο απέκτησε τρία αγόρια.

Πήραν διαζύγιο και τελικά τον δολοφόνησε για μια… επιχειρηματική διαφωνία. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν έμπορος κοκαΐνης και μετακόμισαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 παράνομα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, όπου έστησαν το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Έγιναν πάμπλουτοι και άρχισαν να μεταφέρουν κοκαΐνη στις ΗΠΑ με τα δικά τους αεροσκάφη από την Κολομβία, έχοντας στη δούλεψή τους 1.500 ντίλερ. Αυτοχρίστηκε «νονά» επειδή της άρεσαν πολύ οι ταινίες «Νονός» και ονόμασε για τον ίδιο λόγο το τέταρτο παιδί της Μάικλ Κορλεόνε.

Παρανοϊκή

Η Γκριζέλντα, ωστόσο, εθίστηκε στο ίδιο της το εμπόρευμα και άρχισε να γίνεται παρανοϊκή. Σκότωσε και τον δεύτερο σύζυγό της επειδή υποψιαζόταν ότι την απατούσε και ότι έκλεβε χρήματα από την κοινή επιχείρησή τους. Τον κάλεσε σε ένα πάρκινγκ και τον πυροβόλησε με το όπλο της. Και αυτός όμως, προτού πέσει νεκρός, πρόλαβε να τη χτυπήσει με ένα ούζι στην κοιλιά. Επέζησε, ωστόσο, και το 1978 παντρεύτηκε τον τρίτο της άνδρα, με τον οποίο απέκτησε τον Μάικλ Κορλεόνε Μπλάνκο. Μετακόμισαν στο Μαϊάμι, το οποίο μετέτρεψε με τα άγρια χτυπήματα των ανδρών της σε βάρος αντίπαλων συμμοριών σε εμπόλεμη περιοχή. Το νεκροτομείο ξέμεινε από χώρο και χρειάστηκε να νοικιάσει και φορτηγά ψυγεία για να μπορεί να διαχειριστεί τα πτώματα.

Η «Compasiva» (ψυχοπονιάρα), όπως την έλεγαν ειρωνικά επειδή δέχτηκε τα παρακαλετά θύματός της και δεν τον έκοψε κομμάτια αλλά τον σκότωσε με όπλο, είχε σκοτώσει ακόμα και τον πατέρα ενός κοριτσιού που άφησε τον γιο της. Η ανοιχτά αμφιφυλόφιλη «νονά» όταν δεν σκότωνε διοργάνωνε όργια με εραστές και ερωμένες σε ένα δωμάτιο με καθρέφτες και απολάμβανε τον πλούτο στην έπαυλή της στο Μαϊάμι, φορώντας κοσμήματα που ανήκαν στην Εβίτα Περόν.

Οι αμερικανικές Αρχές την κυνηγούσαν και το 1985 κατάφεραν να τη συλλάβουν στην Καλιφόρνια. Έμεινε στη φυλακή για πάνω από 10 χρόνια, απ’ όπου κινούσε να νήματα της αυτοκρατορίας της. Το 2004, οπότε αφέθηκε ελεύθερη, δύο γιοι της είχαν σκοτωθεί από αντιπάλους της στην Κολομβία, όπου και εκδόθηκε η ίδια. Το δικός της τέλος ήρθε το 2012, την ώρα που έφευγε από τον κρεοπώλη. Ένας μεσήλικας κατέβηκε από τη μηχανή του και την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα